Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τεράστιο άνοιγμα με μεγάλη πολιτική σημασία

Τα υψηλά πλάνα καλύφθηκαν, αφήνοντας παρακαταθήκη για την Προσυνεδριακή συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει

Ψηλά έβαλαν τον πήχη οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας και τον ξεπέρασαν σε ό,τι αφορά στη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» της περασμένης Κυριακής, που κυκλοφόρησε με ένθετο τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο Κόμματος τον Απρίλη.

Η ΚΟ Αττικής τριπλασίασε τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» σε σχέση με προηγούμενες κυριακάτικες εξορμήσεις. Πολλές από τις Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής ξεπέρασαν τα πλάνα τους, όπως για παράδειγμα οι ΚΟ Βιομηχανίας, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών κ.ά.

Χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, σε όλο το Λεκανοπέδιο, πήραν στα χέρια τους τις Θέσεις για το Συνέδριο. Απ' το βράδυ του Σαββάτου 8/12 και όλη τη βδομάδα που ακολούθησε, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, «όργωσαν» με το «Ριζοσπάστη» και τις Θέσεις εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία και καταστήματα, νοσοκομεία, εργατικές λαϊκές γειτονιές, χώρους μαθητείας, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, σχολεία.

Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το άνοιγμα σε εργαζόμενους, είτε στο χώρο δουλειάς, είτε στο χώρο κατοικίας τους. Η συνάντηση με όλους αυτούς, επιδιώκεται να αποκτήσει χαρακτήρα σταθερής επαφής και συζήτησης, ενόψει του Συνεδρίου και του Προσυνεδριακού διαλόγου, των συσκέψεων, εκδηλώσεων και συζητήσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά κυρίως στους αγώνες, που πρέπει να κλιμακωθούν.

Παρακαταθήκη το άνοιγμα

Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το πολιτικό άνοιγμα που έκανε και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας όλη την προηγούμενη βδομάδα, με στόχο να φτάσει ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια εργατικών και λαϊκών οικογενειών, σε νέους του μεροκάματου, των αμφιθεάτρων και των θρανίων. Δίπλα στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκατοντάδες φίλοι και οπαδοί του Κόμματος μπήκαν αποφασιστικά στη μάχη και κατάφεραν να διακινήσουν το μεγαλύτερο αριθμό φύλλων του «Ριζοσπάστη» που έχει διακινηθεί τα τελευταία 4 χρόνια.

Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, στην Πανεξόρμηση της περασμένης Κυριακής
Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, στην Πανεξόρμηση της περασμένης Κυριακής
Στοιχεία για τη δουλειά των Οργανώσεων έδωσε μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπως είπε, αυτό το πλατύ άνοιγμα, που συνεχίστηκε μέχρι και την Παρασκευή, ήταν αποτέλεσμα της σχεδιασμένης δουλειάς από τη μεριά των καθοδηγητικών οργάνων και των Γραφείων των ΚΟΒ, που έγκαιρα συζήτησαν για τη σημασία της επιτυχίας της Εξόρμησης, καθόρισαν και καταμέρισαν τα πλάνα στα μέλη του Κόμματος, αξιοποίησαν οπαδούς.

Ετσι, οι ΚΟ κατάφεραν να φτάσουν σε πολύ καινούργιο κόσμο, αλλά και σε ανθρώπους που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στους αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, στις παρεμβάσεις για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών από τις συνέπειες της κρίσης, όπως τις δράσεις των Λαϊκών Επιτροπών για την αποτροπή της ηλεκτροδότησης σε οικογένειες ανέργων, κ.λπ.

Πρωτοπόρες Οργανώσεις

Ιδιαίτερα ξεχωρίζει η δουλειά της ΚΝΕ, που κατάφερε να διακινήσει 3.500 φύλλα «Ρ» στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ξεπερνώντας και τον πολύ υψηλό στόχο που είχε βάλει με την αντίστοιχη εξόρμηση που έγινε για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος. Στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης, οι Οργανώσεις «όργωσαν» κυριολεκτικά τα χωριά, αφού έφτασαν με το «Ριζοσπάστη» σε 85 χωριά και διακίνησαν 1.200 φύλλα.

Από τις εδαφικές Οργανώσεις ξεχώρισαν οι ΚΟΒ Ανω και Κάτω Τούμπας και από τις Νομαρχιακές η Οργάνωση της Πιερίας, που υπερκάλυψαν επίσης τους υψηλούς στόχους τους. Από τις κλαδικές Οργανώσεις, πρωτοπόρα σ' αυτή τη δουλειά, αναδείχθηκε η Αχτίδα Εμπορίου - Υπηρεσιών, που έφτασε στο 135% του πλάνου της, διακινώντας 365 φύλλα, με την αξιοποίηση οπαδών και μπαίνοντας σε καινούργιους χώρους. Σε υψηλά ποσοστά έφτασε και η Αχτίδα Υγείας, που κατάφερε να φτάσει στο σύνολο των νοσοκομείων και σχεδόν στο σύνολο των ιδιωτικών κλινικών.

«Εκτιμάμε ότι θα μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα, αξιολογώντας την πείρα που ήρθε. Φάνηκε ότι υπάρχουν περιθώρια και για σταθεροποίηση της διακίνησης του Ριζοσπάστη σε μόνιμη βάση. Ο κόσμος που απευθυνθήκαμε πολλοί από τους οποίους για πρώτη φορά, ανταποκρίθηκε θετικά και σε πολλές περιπτώσεις εξέφρασε τη διάθεση να σταθεροποιήσει την επαφή του μαζί μας», σημείωσε ο Ζ. Λυμπερίδης. Πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα, σχεδιασμένα, η ΚΟ θα συνεχίσει τη δουλειά, προκειμένου οι Θέσεις του Κόμματος για 19ο Συνέδριο να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Δουλειά στοχευμένη στους τόπους δουλειάς

Πλατιά στους ανθρώπους του μόχθου, την εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία, ανοίχτηκε και η ΚΟ Θεσσαλίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις Βιομηχανικές Περιοχές της Λάρισας και της Μαγνησίας, στα χωριά, αλλά και σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο, σε σχολεία κ.ά. Η ΚΟ έχει διακινήσει έως τώρα 5.000 φύλλα και συνεχίζει, αφού υπάρχει ανταπόκριση.

Πάνω από 7.000 φύλλα δόθηκαν και στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Διακινήθηκαν εκατοντάδες φύλλα σε εκατό περίπου χώρους δουλειάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Γιάννενα δόθηκαν περίπου 500 φύλλα μέσα σε εργοστάσια, σε νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις και στα χωριά της βιομηχανικής περιοχής πάνω από 300 φύλλα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Οργάνωση της ΚΝΕ κάλυψε τα πλάνα της.


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ