Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με τους κανόνες της αστικής τάξης

Δήλωσε στο ρ/σ «ΑΛΦΑ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης: «Εμείς λέμε ότι αντί να τα πουλήσουμε στους φίλους για ένα κομμάτι ψωμί, θα καλέσουμε όσους ενδιαφέρονται να κάνουμε κοινοπραξίες με επίκεντρο την ανάπτυξη. Θα απλουστεύσουμε τη νομοθεσία για να περιορίσουμε διαφθορά και γραφειοκρατία και θα φτιάξουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με απλούς κανόνες. Ο κ. Σαμαράς τα είχε υποσχεθεί όλα αυτά, αλλά δεν τα εφαρμόζει διότι παίζει με τους κανόνες και την πολιτική που ακολουθούσε και ο Γ. Παπανδρέου. Αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του (...) δεν υπάρχει κανένας καταναγκασμός από κανέναν να μοιράζει στους ίδιους και τους ίδιους τα προς πώληση φιλέτα».

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πουλήσει στους «φίλους», θα πουλήσει σε όλους. Και μάλιστα, θα διαμορφώσει και «κανόνες» ευνοϊκούς για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον μετά το «πωλητήριο» που θα αναρτήσει ώστε οι μπίζνες τους στην Ελλάδα να κυλήσουν ομαλά και απρόσκοπτα. Δε θα παίξει όμως με τους «κανόνες» που έπαιζε ο Παπανδρέου και παίζει σήμερα ο Σαμαράς, θα παίξει με δικούς του κανόνες που, όπως και στην περίπτωση των άλλων, είναι κανόνες που ορίζει η αστική τάξη, ντόπια και ξένα μονοπώλια, με τους κανόνες της καπιταλιστικής οικονομίας. Μόνο που και οι κανόνες, όπως και το παιχνίδι συνολικά, είναι σε κάθε περίπτωση αντιλαϊκό, βαθύτατα.

Είπε και κάτι ακόμα ο Δ. Παπαδημούλης ότι αυτό το «παιχνίδι» θα το μοιραστούν με κάθε πρόθυμο συμπαίκτη και με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» εάν το θελήσουν. «Θα απευθυνθούμε και σε δυνάμεις -δεν αναφέρομαι ειδικά στους ΑΝ.ΕΛ- που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ (...) δε θα ζητήσουμε πιστοποιητικό ιδεολογικών φρονημάτων». Και δε χρειάζεται να τα ζητήσουν, άλλωστε όλοι τους το σύστημα θέλουν να υπηρετήσουν, συνεπώς τους ενώνουν περισσότερα απ' όσα τους χωρίζουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τους κανόνες της αστικής τάξης(2012-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ