Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένει στις περικοπές στους δήμους η κυβέρνηση

Επιμένει η κυβέρνηση στην πολιτική των δραστικών περικοπών στα οικονομικά των δήμων, με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να υπαναχωρεί ακόμα και σε αυτά τα περιορισμένα αιτήματα που διαμορφώθηκαν στο πρόσφατο συνέδριό της. Μέχρι τέλος του έτους, θα δοθούν στους δήμους το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων πόρων του 2012, ύψους 109 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ, ποσού 199 εκ. ευρώ, όταν με το ψήφισμα του πρόσφατου συνεδρίου της η ΚΕΔΕ ζητούσε 743 εκατομμύρια ευρώ. Καμία δέσμευση δεν υπάρχει στο μεταξύ για την καταβολή της δόσης των ΚΑΠ του Δεκέμβρη, ύψους 97 εκατ. ευρώ.

Την ενημέρωση αυτή έκανε χτες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, στο Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε μετά την κινητοποίηση των αιρετών και τις σχετικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, Ευ. Στυλιανίδη και Χρ. Σταϊκούρα, που είχε αντιπροσωπεία τους.

Την ίδια ώρα, η ΚΕΔΕ φαίνεται να συνδράμει στη διαθεσιμότητα, καθώς καλεί σε λύσεις στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου και συγκεκριμένα στην καταγραφή των κενών, την προκήρυξη των θέσεων και την κάλυψή τους με υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους. Σε σχετική ερώτηση, αν η ΚΕΔΕ θα στείλει λίστες με τους εργαζόμενους που εξαιρούνται του μέτρου, όπως ζητά το αρμόδιο υπουργείο, ο Κ. Ασκούνης δεν απάντησε. Επανέλαβε την απόφαση του συνεδρίου ότι οι δήμαρχοι δε θα υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις. Στο σημείο αυτό η Ελ. Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, τοποθετούμενη εκ μέρους της «Λαϊκής συσπείρωσης» τόνισε ότι είναι συνειδητή επιλογή να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και κάλεσε τους δημάρχους να πάρουν θέση ευθύνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ