Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ
Απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι

Νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη από τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Με συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί στην Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν τη μάχη τους ενάντια στην εξαθλίωση, όπου τους έχει καταδικάσει η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων επιβάλλοντας το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα. Μέτρο που είναι σε ισχύ από τις 18 Απρίλη και συνεχίζεται με τη στήριξη και της συγκυβέρνησης, με αποτέλεσμα 1.000 εργατικές οικογένειες να βιώνουν έναν εφιάλτη, με ρεύμα και νερό κομμένα, ενώ είναι αρκετές αυτές που ζουν πλέον από συσσίτια.

Στο μεταξύ, χτες, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδόθηκε γραπτή η απόφαση που είχε εκδώσει από τις 17 Οκτώβρη για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει το σωματείο ΤΡΙΑΙΝΑ ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας. Η απόφαση, την οποία οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν «μεσοβέζικη», θεωρεί την εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα «καταχρηστική» και το μόνο που υποχρεώνει την εργοδοσία να κάνει είναι να καταβάλει τις μισές αποδοχές του διαστήματος, από τις 7 Αυγούστου που κατατέθηκε η αίτηση του σωματείου, έως τις 17 Νοέμβρη που εκδόθηκε η απόφαση. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι κλείνουν 8 μήνες απλήρωτοι.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις και σε βάρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου στη Σύρο, οι οποίοι πάνω από ένα χρόνο πληρώνονται από τον επιχειρηματία Ν. Ταβουλάρη, ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, με έναντι. Συγκεκριμένα, ο Ν. Ταβουλάρης με επιστολή που απέστειλε προχτές στους υπουργούς Ανάπτυξης και Αμυνας προειδοποιεί πλέον με λουκέτο και για τα δύο ναυπηγεία, αν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν του καταβληθεί η δόση 12,7 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με αυτόν ήταν να του δοθεί το Σεπτέμβρη και αφορά στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για την κατασκευή πυραυλάκατων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ