Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Βγαίνουν στους δρόμους στις 20 Δεκέμβρη

Στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

«Δεν χρωστάμε σε κανέναν, αντίθετα μας χρωστάνε, όλος ο πλούτος που έχουν στα σεντούκια τους οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι είναι δικός μας. Εχουμε δικαίωμα να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας.

Εχουμε δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν με τη βία αρπάξει»...

Γι' αυτούς τους λόγους οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεών τους προχωρούν σε κινητοποιήσεις στις 20 του Δεκέμβρη σε διάφορες πόλεις της χώρας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που τους οδηγεί κυριολεκτικά στην εξαθλίωση. Σε αυτήν την κατεύθυνση:

Στην Αθήνα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΤΑΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Θα ακολουθήσει πορεία.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αριστοτέλους.

Στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο στις 18/12. Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται επίσης στις πόλεις της Θεσσαλίας, στην Πάτρα και αλλού.

Οπως καταγγέλλουν στο κοινό τους κάλεσμα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, «η κατάργηση των εναπομεινάντων δώρων, οι παραπέρα μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές, από 5% έως 20%, η κατάργηση του ΕΚΑΣ σε ηλικίες κάτω από 65 χρόνων, οι αυξήσεις στην φορολογία εισοδήματος, οι αλλαγές στον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, με νέες αυξήσεις σε νοσήλια, φάρμακα, γιατρούς, σε συνδυασμό με τα χαράτσια, τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, μας τσακίζουν. Μαζί τσακίζουν τους εργαζόμενους τις νέες γενιές, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας τους οδηγούν στη μισθωτή σκλαβιά».

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

  • Να δοθούν άμεσα τα φάρμακα δωρεάν, χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς. Να μην εφαρμοστεί η απόφαση για τη δραστική ουσία γιατί εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασφαλισμένων.
  • Να καταργηθεί ο φόρος ειδικής κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να δοθεί φθηνό πετρέλαιο στο λαό που κινδυνεύει να παγώσει.
  • Οχι στο νέο «κούρεμα» των αποθεματικών των ταμείων που θα τα στραγγίσουν για ακόμη μια φορά.

«Βγαίνουμε στους δρόμους και αντιπαλεύουμε μαζί με την εργατική τάξη τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, το σύνολο των αντεργατικών πολιτικών, την κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, τη δυστυχία, την εξαθλίωση», τονίζουν μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ