Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ «FINTEXPORT»
Στο πλευρό τους συνδικαλιστές από τη Λατινική Αμερική

Εξω από εργοστάσιο
Εξω από εργοστάσιο
Τη συμπαράστασή τους στους εργάτες της FINTEXPORT, οι οποίοι για περισσότερο από τρεις βδομάδες βρίσκονται σε κατάληψη του εργοστασίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων 12 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, εξέφρασε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Λατινική Αμερική, η οποία επισκέφτηκε τους εργάτες της εταιρείας στο χώρο του εργοστασίου. Οι συνδικαλιστές βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο συναντήσεων με την ΠΣΟ.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση ήταν συνδικαλιστές από Γουατεμάλα, Βραζιλία, Ελ Σαλβαδόρ, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα, Παναμά και Χιλή. Οι Λατινοαμερικάνοι συνδικαλιστές έδωσαν μια συμβολική οικονομική ενίσχυση και εξέφρασαν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον αγώνα που διεξάγουν οι εργάτες της FINTEXPORT. Παράλληλα, δήλωσαν την εκτίμησή τους για τους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας και του ΠΑΜΕ και μετέφεραν την πείρα από τους αγώνες των εργαζομένων των χωρών τους.

Αλληλεγγύη και από την ΟΓΕ

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του εργοστασίου της FINTEXPORT και τη στήριξή της στον αγώνα τους εκφράζει η ΟΓΕ. Σε Δελτίο Τύπου σημειώνει:

«Η ΟΓΕ μεταφέρει στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που αγωνίζονται με αποφασιστικότητα το δικό της μήνυμα: Στη μάχη που δίνουν δεν είναι μόνοι. Εχουν στο πλευρό τους το ταξικό εργατικό κίνημα αλλά και τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ. Οι γυναίκες της ΟΓΕ θα κάνουν τον αγώνα των εργαζομένων της FINTEXPORT και δικό τους αγώνα. Θα μεταφέρουν τη φωνή των εργαζομένων στη γειτονιά και τη συνοικία τους. Θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ