Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φτιασίδωμα της αντιαγροτικής πολιτικής

Γρηγοριάδης Κώστας

Να φτιασιδώσει την αντιαγροτική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης επιχείρησε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ξεκίνησε κάνοντας λόγο για στροφή στην ποιοτική γεωργία, πράγμα που έχουν δηλώσει και όλοι οι προκαταχοί του, και στη συνέχεια ανέφερε ότι θα καταβληθεί το υπόλοιπο μισό των αγροτικών επιδοτήσεων του 2012 μετά τις 15 του Δεκέμβρη, ενώ υποσχέθηκε και επιδότηση στο επιτόκιο δανεισμού των αγροτών. Ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να μην κρατούν λογιστικά βιβλία οι μικροί παραγωγοί, χωρίς να διευκρινίσει ποιο θα είναι το όριο, καθώς επίσης να φορολογούνται τα αγροτεμάχια όχι με την αντικειμενική αξία, αλλά ανάλογα με το τι καλλιεργείται, ενώ ακόμα πρόσθεσε πως δεν είναι σύμφωνος με την επιβολή οριζόντιων μέτρων στη φορολόγηση των αγροτών. Το θέμα όμως είναι πως η κυβέρνηση που και ο Αθ. Τσαυτάρης υπηρετεί έχει προαποφασίσει να επιβάλει εξοντωτική φορολογία στους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, οι οποίοι χρόνο με το χρόνο βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται και τα φοροχαράτσια να αυξάνονται. Ακόμα είπε πως σύντομα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα προστεθεί τροπολογία για να σταματήσει η παρακράτηση από τους αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ για τη χρηματοδότηση των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων και πως εξαρτάται από τα κόμματα της Βουλής για το τι θα γίνει τελικά.

Το θέμα είναι πως η ολέθρια πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης οδηγεί τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στην απόγνωση και την καταστροφή, όπως επίσης συμβαίνει με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαποσχολούμενους. Η φτωχομεσαία αγροτιά δεν αντέχει άλλα φορολογικά βάρη και έχει έναν ακόμα λόγο να αντιδράσει αγωνιστικά και να παλέψει σε κοινό μέτωπο, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ