Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα ελληνο-ισραηλινή πολεμική συνεκπαίδευση

Πεδίο βολής η Κρήτη, η Πελοπόννησος και όλο σχεδόν το Αιγαίο!

Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ιδιαίτερα στα πολεμικά σχέδια του Ισραήλ, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται νέα ελληνοϊσραηλινή άσκηση συνεκπαίδευσης, στην ουσία προετοιμασίας της πολεμικής μηχανής του κράτους του Ισραήλ.

Η άσκηση που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα 4 Δεκέμβρη, σύμφωνα με το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας είναι «στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2012». Οπως, επίσης, αναφέρεται «θα διεξαχθεί κοινή εκπαιδευτική άσκηση στην περιοχή της Κρήτης, της Πελοποννήσου και του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, εντός FIR Αθηνών».

Πρόκειται καθαρά για άσκηση προετοιμασίας για το ενδεχόμενο μιας ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, όπου παίρνουν μέρος δεκάδες ισραηλινά μαχητικά, όπως και ελληνικά, επίσης ελικόπτερα αλλά και ιπτάμενα τάνκερ. Είναι μια γενική πρόβα επίθεσης, που περιλαμβάνει αποστολές κρούσης στόχων εδάφους, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ελικόπτερα θα πάρουν μέρος σε αποστολές διάσωσης μάχης (CSAR) πληρωμάτων μαχητικών, αλλά και ομάδων «ανορθόδοξου πολέμου».

Αλλωστε, γι' αυτό περιλαμβάνεται και η Πελοπόννησος, περιοχές της οποίας έχουν εδαφικό ανάγλυφο παρόμοιο με περιοχές του Ιράν που έχουν στοχοποιηθεί. Πέραν όλων των άλλων, μια κοινή πολεμική άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ, λίγες μόλις μέρες μετά τις φονικές επιθέσεις της ισραηλινής αεροπορίας κατά παλαιστινιακών στόχων, σημαίνει ελληνική συνενοχή και νομιμοποίηση αυτού του εγκλήματος κατά του παλαιστινιακού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτοι τυχοδιωκτισμοί(2016-09-29 00:00:00.0)
Ολοκλήρωσαν άλλη μια συνεκπαίδευση με το Ισραήλ(2015-08-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη νέα ελληνοϊσραηλινή άσκηση(2011-06-23 00:00:00.0)
Ελληνική συνενοχή στο έγκλημα(2009-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ