Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Θέλει «όσμωση» με κεντροαριστερά και φιλελεύθερους

Την εκκαθάριση του «πεδίου» από εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, προφανώς κι απ' τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος, αποζητά η ΔΗΜΑΡ με τον πρόεδρό της να δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» ότι «οι επενδύσεις και η προσέλκυση κεφαλαίων επιβάλλουν πρωτίστως την ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων, ώστε να είναι καθαρό το πεδίο, πάνω στο οποίο θα επιλέξει κάποιος να επενδύσει».

Σε ό,τι αφορά στις αποφάσεις του Eurogroup ο Φ. Κουβέλης ισχυρίζεται ότι «δεν προέκυψαν με παρθενογένεση, αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονα πολιτικής διεκδίκησης», κλιμακώνοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει σαν θετικό για το λαό το νέο ενδοκαπιταλιστικό συμβιβασμό για την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία.

Αποκαλυπτική ήταν και η παρέμβαση του Ν. Μπίστη στο Συνέδριο της «Δράσης» -γνωστής για τις ακραία αντεργατικές αντιλαϊκές της θέσεις- όπου δήλωσε «δεν έχω πειστεί όμως ότι μπορούμε να γίνουμε ένα, αλλά έχω πειστεί ότι μπορούμε να συνεργαστούμε»! Επιβεβαιώνοντας ότι πλέον είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτες οι διαφορές των αστικών πολιτικών δυνάμεων που ορκίζονται στη διαχείριση της αστικής εξουσίας πρόσθεσε «χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση στον κεντροαριστερό χώρο αλλά και στο φιλελεύθερο και να γίνει μια όσμωση».

Στο μεταξύ, σε τάση εντός της ΔΗΜΑΡ, με την επωνυμία «Αριστερό δίκτυο», συγκροτήθηκαν τα στελέχη της μειοψηφίας. Η συγκρότηση έγινε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή και στην οποία πήραν μέρος βουλευτές (Ο. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς), μέλη της ΚΠΕ, αλλά και στελέχη που έχουν αποχωρήσει απ' το κόμμα, όπως ο Στ. Μπαγεώργος. Την πρωτοβουλία στηρίζουν και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ