Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υφεση ή ανάπτυξη τις πληρώνει ο λαός...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΥΝΕΠΕΣΑΝ Η Τράπεζα της Ελλάδας και η κυβέρνηση στην εκτίμηση της ύφεσης για το 2013, θα είναι, λέει, 4,5%. Χαιρόμαστε πολύ για τη σύμπτωση απόψεων. Δείχνει σοβαρότητα και ορθή εκτίμηση των πραγμάτων.

Μόνο που η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη (άλλωστε ...ποτέ δεν έχουν πέσει μέσα) και το κυριότερο: Δε μας λένε ποιος ...θα την πληρώσει. Είτε την ύφεση, είτε την ανάπτυξη που λένε ότι είναι ο τρόπος διαφυγής από την κρίση.

Ας μην ξεχνάμε ότι «ύφεση» στο δικό τους λεξιλόγιο σημαίνει απολύσεις, λιτότητα, φτώχεια και «ανάπτυξη» μείωση μισθών και δικαιωμάτων (ανταγωνιστικότητα) συν απολύσεις, λιτότητα και φτώχεια.

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ σε όλα τα εισοδήματα το τελευταίο σενάριο της κυβέρνησης για το περίφημο φορολογικό. Ετσι, λένε, θα πιάσουμε τους στόχους.

Ομως, δεν είναι ακριβώς «όλα» τα εισοδήματα. Εξαιρούνται τα κέρδη των ΑΕ, τα μερίσματα και γενικώς όλοι οι τρόποι με τους οποίους συσσωρεύει πλούτο το κεφάλαιο. Κι αυτοί που εξαιρούνται από τους φόρους δεν εξαιρούνται από τις ...φοροαπαλλαγές. Κάθε άλλο...

ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ να διαγράψει τον Α. Λοβέρδο δεν μπορούμε σίγουρα να την κρίνουμε πολιτικά. Καθότι και οι δύο... βράζουν στο ίδιο καζάνι, ή, για την ακρίβεια, φροντίζουν να βράζει ο λαός με την πολιτική τους.

Ομως... αισθητικά πρέπει να τον δικαιώσουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μα είναι όνομα αυτό που διάλεξε ο πρώην φίλος του για κόμμα; ΡΙΚΣΣΥ; Οσο κι αν ήθελε ο Λοβέρδος να το συνδέσει με τη «ρήξη», περισσότερο με όνομα γάτας μοιάζει.

Πώς να το κάνουμε, τάση με τέτοιο όνομα ούτε ...στον ΣΥΡΙΖΑ δε γίνεται αποδεκτή, όπου, ως γνωστόν, επιτρέπονται τα πάντα αρκεί να μπερδεύουν τον κόσμο για τη φυσιογνωμία του κόμματος.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ