Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και υπονομεύουν και ζητάνε και τα ρέστα

Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΠΕΝΕΝ πετά «λάσπη» για να κρύψει το έργο της

Η λάσπη σε βάρος των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η «νομιμοποίηση» του νόθου καθεστώτος που επικρατεί στη ΠΝΟ, με το οποίο διατηρούνται οι θετικοί για τους εφοπλιστές συσχετισμοί και παραχαράσσεται η θέληση των ναυτεργατών, είναι το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Ναυτών με πρόεδρο τον Αν. Νταλακογιώργο στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή το συνέδριο της ΠΝΟ που ξεκινάει τη Δευτέρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τάχα στο ετήσιο συνέδριο που έγινε αρχές Νοέμβρη, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», «συμμάχησαν με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό» και ως «εχθρό ανακάλυψαν: Οχι το εφοπλιστικό κεφάλαιο, όχι την κυβερνητική πολιτική, όχι την ΕΕ, όχι την ΕΚΤ και το ΔΝΤ (τρόικα)», αλλά την Ενωση Ναυτών. Αμέσως μετά μπαίνει στο «ζουμί». Η ΑΠ προσπερνά το χουντικό καταστατικό της ΠΝΟ και προτείνει να εκλεγεί γενικός γραμματέας κοινής αποδοχής, από ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Ενωση Ναυτών και άλλες «δυνάμεις που αντιστρατεύονται το σημερινό χρεοκοπημένο και αναχρονιστικό μοντέλο της ΠΝΟ», θεωρώντας ότι με αυτό το μοντέλο «θα διευκολυνθούν και θα ενισχυθούν τα αγωνιστικά και ταξικά χαρακτηριστικά της Ομοσπονδίας»!

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ΑΠ και της ΠΕΝΕΝ, στο ναυτεργατικό κίνημα έχει διαπρέψει σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των εφοπλιστικών συμφερόντων. Ενδεικτικά μόνο: το 2011 με συμφωνία της ΑΠ με τους εφοπλιστές των επιβατηγών πλοίων, μειώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις, για παράδειγμα στα πλοία «ΚΡΥΣΤΑΛ», «ΡΟΠΑΞ» 1 και 2, «RUZGAR» κ.ά., δεκάδες ναύτες με συγκροτημένα δικαιώματα βρέθηκαν στο δρόμο. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, το 2010 είχε ταχθεί υπέρ της άρσης του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τότε τις απεργίες «εξαλλοσύνες».

Μάλιστα, οι δεσμοί της ΑΠ με τους εφοπλιστές είναι τέτοιοι που η ΑΝΕΚ απέλυσε δύο ναύτες από τα πλοία της επειδή στις τελευταίες εκλογές της ΠΕΝΕΝ, είχαν βάλει υποψηφιότητα, όχι με την ΑΠ όπως τους έλεγε ο αρχιπλοίαρχος, αλλά με τον Αγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών (ΑΣΝ) που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ