Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φτάνει πια στην κοροϊδία και τις ελεημοσύνες!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Για τις εξελίξεις γύρω από το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«

Το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών πρόγραμμα για αποστολή τροφίμων στις οικογένειες 2.000 μαθητών που υποσιτίζονται, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται ότι θα επεκτείνει τη συνεργασία με το ίδρυμα Νιάρχου πάλι για προγράμματα σίτισης μαθητών.

Φτάνει πια στην κοροϊδία και τις ελεημοσύνες. Τώρα να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι στους Δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμό) σε όλους τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων.

Για τη φτώχεια, την ανεργία, κανένας νέος δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή, να σκύβει το κεφάλι. Δεν μπορεί κανείς να τα αντιμετωπίσει μόνος του, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννά και τα αναπαράγει για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Κανείς νέος, εργάτης, φτωχός δεν πρέπει να δεχτεί αυτήν την κατάσταση. Να ριχτεί στην οργανωμένη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, συνοικία, σχολείο "για να πάρει και να σηκώσει" την πλουτοκρατία, την κυβέρνησή της και τα άλλα κόμματά της που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.

Δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στα σχολεία επιχειρηματίες (όπως ο Νιάρχος και άλλοι) και διάφορες ΜΚΟ, που με την Αρχιεπισκοπή μοιράζουν ελεημοσύνες. Μοιράζουν λόγια αγάπης και στοργής για να ομορφύνουν τη βαρβαρότητα. Ολοι μαζί θέλουν να πνίξουν την οργή και το ταξικό μίσος που χρειάζεται να θεριέψει και να γίνει συνειδητή οργανωμένη επιλογή για την κατάργηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ως εδώ! Ούτε ώρα χαμένη! Ο λαός και η νεολαία να πιστέψουν στη δύναμή τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ