Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Συνεχίζουν μέχρι το Σάββαρο

Παρατείνουν μέχρι και το Σάββατο τη μη εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί, μετά τη χτεσινή συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού, κατά την οποία επανελήφθησαν οι υποσχέσεις για την εξόφληση μέρους των χρεών. Το Σάββατο, θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου. Οι κινητοποιήσεις περιορίζονται στην άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, με αποτέλεσμα οι δίκαιες διεκδικήσεις των φαρμακοποιών να οδηγούν στην καταπάτηση του δικαιώματος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων να έχουν φαρμακευτική περίθαλψη.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών δηλώνει τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις, ωστόσο διαφωνεί κάθετα με την άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση. Καλεί τους φαρμακοποιούς να συμπήξουν κοινό μέτωπο με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και να διεκδικήσουν από κοινού την πλήρη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ απ' το κράτος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ