Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Τους κλείνουν την πόρτα στην «πρακτική»

Θα προωθηθεί κανονιστική πράξη, λέει ο υπουργός Ναυτιλίας

Ακριβώς 376 είναι σπουδαστές, πλοίαρχοι και μηχανικοί των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που με ευθύνη των εφοπλιστών και του υπουργείου Ναυτιλίας δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι από το οποίο εξαρτάται αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα ή όχι τις σπουδές τους. Κάτω από το βάρος αυτού του προβλήματος, αλλά και τις συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις της Ενωσης Μηχανικών, έγινε χτες συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη με τους προέδρους των Ενώσεων των Πλοιάρχων και των Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ότι με «κανονιστική πράξη προωθείται η εγγραφή στο επόμενο διδακτικό εξάμηνο εκείνων των σπουδαστών που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ή δεν συμπλήρωσαν την απαιτούμενη θαλάσσια υπηρεσία», δηλαδή, αν τηρηθεί αυτή η δέσμευση οι 376 σπουδαστές θα συνεχίσουν κανονικά την φοίτησή τους.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμα ότι «η εγγραφή στο τρίτο έτος σπουδών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα επιτρέπεται με τη συμπλήρωση, συσσωρευτικά μέχρι τότε, τουλάχιστον επτάμηνης θαλάσσιας υπηρεσίας», και ότι «η εναπομένουσα θαλάσσια υπηρεσία (για τη συμπλήρωση των 12 μηνών) δύναται να πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός εξαετίας από την εγγραφή του σπουδαστή στην ΑΕΝ, οπότε και θα του χορηγείται το Δίπλωμα Γ' Τάξεως. Θα επεκταθεί, δηλαδή, ο χρόνος από δύο έτη σε τρία για την πραγματοποίηση των θαλασσίων ταξιδιών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τους κλείνουν την πόρτα στην «πρακτική»(2012-11-24 00:00:00.0)
Να συνεχιστεί η λειτουργία της ΑΕΝ Μακεδονίας(2011-10-12 00:00:00.0)
Παράγουν «φτηνό κρέας» για τους εφοπλιστές(2003-10-30 00:00:00.0)
Αρχισαν με αποχή(2003-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ