Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«WIND»
Οι «εθελούσιες» έφεραν τις ... απολύσεις

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με στάση εργασίας χτες

Με απολύσεις από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και αλλού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Wind». Οι νέες απολύσεις αποτελούν τη συνέχεια του προγράμματος «εθελούσιας»... εξόδου που είχε εφαρμόσει η εργοδοσία το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να απολυθούν 120 εργαζόμενοι. Χτες, με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και σε μαζική Γενική Συνέλευση το μεσημέρι στο κτίριο της Λ. Αθηνών. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας τη Δευτέρα 26/11 από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Λ. Αθηνών και στη συνέχεια περιοδεία και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση στο Μαρούσι καθώς και νέα Γενική Συνέλευση.

Προχτές, οπότε και έγιναν γνωστές οι απολύσεις, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο κτίριο της Λ. Αθηνών προχώρησαν σε αποχή από την εργασία τους και σύσσωμοι περιόδευσαν σε όλα τα τμήματα, προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τις εξελίξεις.

Η παράταξη «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων στον όμιλο "Wind"» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις νέες απολύσεις και υπογραμμίζει: «Ηρθε η ώρα να βάλουμε τέρμα στην επίθεση της εργοδοσίας. Ακολουθούμε το παράδειγμα των εργαζομένων της "Forthnet" και του "ΙΚΕΑ", παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αυτό που αυθόρμητα ξεκίνησε χτες από την Εξυπηρέτηση Πελατών να γίνει φλόγα που θα εξαπλωθεί σε όλη την εταιρεία. Πάμε ένα βήμα παραπέρα τον αγώνα μας, συγκροτημένα και οργανωμένα ετοιμάζουμε την επίθεσή μας. Με αποφασιστικότητα, μαζικότητα, προσανατολισμό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Οπλο μας η απεργία, αυτό πονάει τη διοίκηση, το σταμάτημα της παραγωγής, η οργανωμένη αντίσταση στα σχέδιά τους, τα ξεκάθαρα ενωτικά αιτήματά μας».

Τον αγώνα των εργαζομένων στηρίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του συνδικάτου τη Δευτέρα 26/11, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ