Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κανένας εργάτης να μην απολυθεί

  • Συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν το Συνδικάτο ΟΤΑ και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ
  • Αναδίπλωση της ΠΕΔΑ, που ζητά όχι κατάργηση αλλά πάγωμα του σχετικού νόμου για τη διαθεσιμότητα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Mε κεντρικό σύνθημα «Μπλόκο σε όλες τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις», το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ πραγματοποίησαν, χτες, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στις απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση και στην οικονομική ασφυξία των δήμων. Οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

«Δε μας πείθουν οι δηλώσεις Μανιτάκη ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση», ξεκαθάρισε, μιλώντας στη συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο Β. Πετρόπουλος, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία κατά των εργαζομένων που κλιμακώνει η κυβέρνηση. Ενώ ο Β. Σίμος, αντιδήμαρχος Πετρούπολης, κάλεσε τους εργαζόμενους «σε οργανωμένη λαϊκή πάλη, στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής των μνημονίων διαρκείας και της πολιτικής που τα αναπαράγει». Αναφορικά με το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση αμφότεροι ζήτησαν την κατάργησή του.

Βέβαια, η ΠΕΔΑ, αντιπροσωπεία της οποίας και της ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε χτες με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μ. Βολουδάκη, που δεν τολμά ούτε στα λόγια να υπερασπιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία, ζήτησε το ...πάγωμα του σχετικού νόμου. Ζήτησε επίσης να προχωρήσουν οι δήμοι, σε συνεννόηση με την ΠΟΕ ΟΤΑ, στην κινητικότητα των εργαζομένων, με βάση παλιότερους νόμους.

Είναι φανερό ότι η ΠΕΔΑ αναδιπλώθηκε πλήρως σε σχέση με το ψήφισμα της πρόσφατης Γενικής της Συνέλευσης, το οποίο κατόπιν και της πίεσης των εκλεγμένων συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητούσε την κατάργηση του νόμου.

Επιβεβαιώνεται έτσι η προειδοποίηση των συμβούλων του ΚΚΕ, όπως καταγράφεται και σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Το ΚΚΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους των δήμων να μην εφησυχάζουν ούτε στιγμή από τις παραπλανητικές δηλώσεις της κυβέρνησης και δημάρχων της Αθήνας και του Πειραιά! Οι ευθύνες των δημάρχων δεν μπορούν να αποκρυφτούν, συνέδραμαν αποφασιστικά για να φτάσουμε ως εδώ, η καρδιά της πρακτικής και της πολιτικής τους αποτυπώνεται στις αντιδραστικές αποφάσεις της συγκυβέρνησης και είναι η ζωντανή εικόνα του "Καλλικράτη" που στήριξαν και στηρίζουν στην πλειοψηφία τους. Αλλωστε, οι δημοτικές αρχές και οι δήμαρχοι είναι το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που προωθούν την αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου σήμερα και τσακίζουν το λαό και στο τοπικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ