Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ομόφωνο «όχι» στις απολύσεις

Η συνέλευση ζητά συνέδριο για τις 3 του Δεκέμβρη

Κάτω από τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στους Δήμους και την πίεση που άσκησαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο δηλώνει ότι απορρίπτει τα τελεσίγραφα και τον εκβιασμό του υπουργού Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει το Νόμο.

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρεται: «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο Νόμο. Δε θα στείλουμε ονομαστικούς καταλόγους των εργαζόμενων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Δε θα υπογράψουμε διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης.

Ζητάμε να καταργηθεί η διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων οι οποίες οδηγούν στην υποβάθμιση και κατάργηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά στην παράδοσή τους σε ιδιώτες. Απαιτούμε την κατάργηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας που στοχεύει στη μείωση των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και που με πρόσχημα την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους ΟΤΑ θα επιβάλλουν νέα χαράτσια και φόρους στα λαϊκά εισοδήματα.

Απορρίπτουμε τα τελεσίγραφα και τον εκβιασμό του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης - Η κυβέρνηση να αποσύρει το Νόμο».

Επίσης ζητά από την ΚΕΔΕ, το συνέδριό της στις 3 Δεκέμβρη, να αποφασίσει να προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας και να προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ