Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Να μην κλείσουν να μην συγχωνευτούν τα νοσοκομεία

Συντονισμένη κινητοποίηση 6 Λαϊκών Επιτροπών και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων

Την ανάγκη να μην κλείσουν ούτε να συγχωνευτούν τα νοσοκομεία και οι κλινικές βροντοφώναξαν προχθές βράδυ, μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Πατησίων - Κυψέλης - Γαλατσίου - Νέας Ιωνίας - Μεταμόρφωσης και Νέου Ηρακλείου. Σε συγκέντρωση στα Πατήσια μαζί με εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, απαίτησαν να υπάρξει δημόσια Υγεία, Πρόνοια και φάρμακα για όλους ανεξαιρέτως και όχι μόνο να μην κλείσουν τα νοσοκομεία της περιοχής αλλά και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Ο Λευτέρης Νικολάου από τη Λαϊκή Επιτροπή Πατησίων - Κυψέλης τόνισε πως «η Υγεία και Πρόνοια, είναι ένα θέμα που δεν χτυπά μόνο το 1,5 εκατομμύριο ανέργους που δεν έχουν το δικαίωμα εξ ορισμού να νοσηλευτούν, όχι μόνο τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν δει τη σύνταξή τους να μειώνεται, όχι μόνο τους εργαζόμενους που έχουν δει να χάνονται τα δικαιώματά τους αλλά πολύ περισσότερο κόσμο γιατί έχουν ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτό». Ο Χάρης Χουρδάκης εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας υπενθύμισε πως «λέγανε το 7ο Θεραπευτήριο υπολειτουργούσε. Μα γιατί; Αυτοί δε διόριζαν γιατρούς, δε διόριζαν προσωπικό; Από μόνο του υπολειτουργούσε; Θα πουν σε λίγο καιρό ότι και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων υπολειτουργεί. Μα αφού αυτοί το έβγαλαν από την εφημερία». Ο Κώστας Μουρδουκούτας από τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας τόνισε: «Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι το "Αγ. Ολγα" δεν έχει πληρότητα, τα ράντζα που τόσα χρόνια ακόμα και τα δικά τους κανάλια πρόβαλλαν εξαφανίστηκαν, οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι χιλιάδες. Γιατί μας λένε ότι τώρα τα νοσοκομεία πρέπει να συγχωνευθούν όλα μαζί και να ενταχθούν στο "Αγ. Ολγα";».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Στράτος Τσελάς, πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων του «Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων» και η Βάσω Φιλιππάτου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Γ.Ν. Πατησίων», οι οποίοι μεταξύ άλλων ευχαρίστησαν τους κατοίκους των περιοχών στη συμπαράσταση που έχουν δείξει στο δίχρονο αγώνα τους ώστε να μην κλείσει το Νοσοκομείο.

Μετά τη συγκέντρωση, τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών έκαναν πορεία προς τον Αγ. Ανδρέα στο Γαλάτσι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ