Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... για να ξεχάσουν την ίδια την πείρα τους

Η σύγχυση που επιχειρούν να δημιουργήσουν στους εργαζόμενους εντείνεται, αφού, όπως φαίνεται και από το ψήφισμα που κατέθεσαν (και συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, με επιφυλάξεις, Ανεξάρτητοι Ελληνες και ΔΗΜΑΡ) αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης. Καθόλου τυχαία, ο κύριος όρος που βάζουν είναι ότι «το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας».

Με μια κουβέντα, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ζητούν από τους εργαζόμενους να υποβαθμίσουν τον αγώνα τους στη... διεκδίκηση ενός μικρότερου κακού. Να αγωνιστούν για μια... καλή ιδιωτικοποίηση. Οι εργαζόμενοι, πλέον, έχουν εμπειρία από την τακτική αυτών των δυνάμεων, που, στην ουσία, περνάνε τη γραμμή της συγκυβέρνησης και δυνάμεων της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα. Γι' αυτό και πρέπει να τους κάνουν στην άκρη, να ισχυροποιήσουν τα συνδικάτα τους και να αγωνιστούν σε ταξική κατεύθυνση για τα δικαιώματά τους, όπως ακριβώς τους κάλεσαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Καθόλου τυχαία, σε αυτό το πλαίσιο, ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, που παραβρέθηκε στην ημερίδα, κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ίδια τους την εμπειρία. Να βγάλουν, δηλαδή, συμπεράσματα από την πορεία της ΛΑΡΚΟ, τόσο ως ιδιωτικής εταιρείας με τον Μποδοσάκη, όσο και ως κρατικής στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. Καθόλου τυχαία, σημείωσε: «Εστω ότι η ΛΑΡΚΟ παραμένει όπως είναι. Με τι μεροκάματο θα δουλέψει ο κόσμος; Επιδόματα, τριετίες τέλος..! Κόβουν το ανθυγιεινό... Θα σας κόψουν το ανθυγιεινό και θα κάθεστε να τους ακούτε να σας λένε ότι θα έρθει ο ιδιώτης; Και αν έρθει ο ιδιώτης, με τι μισθό θα δουλεύετε; Με τα 500 ευρώ»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ