Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απευθύνεται στους σπουδαστές με εφημερίδα της Επιτροπής Νέων

«Γέφυρα» επικοινωνίας με τους σπουδαστές σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές απλώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής με την πολύμορφη και πλούσια δράση του. Τη δική της συμβολή στην προσπάθεια αυτή έχει η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε έξω από τις σχολές, ήρθε σε επαφή με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, συζήτησε μαζί τους για την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη τους.

Με ενδιαφέρον υποδέχτηκε η νεολαία στις σχολές την εφημερίδα που ετοίμασε και μοίρασε η Επιτροπή Νέων: «Σου απευθυνόμαστε γιατί είμαστε στην ίδια πλευρά», τονίζει από την πρώτη της σελίδα στους σημερινούς μαθητές και τις μαθήτριες των τουριστικών σχολών, τους αυριανούς εργαζόμενους του κλάδου. Οι επόμενες σελίδες δίνουν στους σπουδαστές την ευκαιρία να γνωρίσουν το συνδικάτο και τους στόχους του, την Επιτροπή Νέων και το ρόλο της. Δίνουν, ακόμα, τροφή στον προβληματισμό γύρω από την τουριστική ανάπτυξη, που σήμερα υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου και την ίδια στιγμή στερεί από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ακόμα και το δικαίωμα σε ολιγοήμερες διακοπές.

Από το περιεχόμενό της δε θα μπορούσε να λείπει η φωνή των ίδιων των σπουδαστών, η εμπειρία από τα μεροκάματα - ψίχουλα και τις άθλιες συνθήκες που αντιμετώπισαν στην πρακτική τους άσκηση, από την προσπάθεια εργοδοτών και σχολαρχών να τους αξιοποιήσουν ως πάμφθηνη εργασία και ως απεργοσπαστικό μηχανισμό απέναντι στους συναδέλφους τους. Τέλος, η εφημερίδα μεταφέρει την πολύτιμη πείρα από τις πρόσφατες απεργίες και κινητοποιήσεις με τις οποίες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία υψώνουν μπλόκο στα αντεργατικά μέτρα.

«Κάνε τα πρώτα σου βήματα στον κλάδο με το κεφάλι ψηλά» είναι το μήνυμα του Συνδικάτου και το κάλεσμα αυτό βρίσκει όλο και περισσότερους αποδέκτες ανάμεσα στη νεολαία των σχολών τουριστικής εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες συγκεντρώσεις στην Κρήτη για την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους(2020-05-21 00:00:00.0)
Σήμερα η πανελλαδική απεργιακή μάχη του κλάδου(2017-07-20 00:00:00.0)
«Εκπαίδευση» στην... εξουθένωση και στα «αφηγήματα» του κεφαλαίου(2017-07-13 00:00:00.0)
Με τους όρους της εργασιακής ζούγκλας(2015-11-19 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα(2014-01-26 00:00:00.0)
Να μπει τέλος στο «νόμιμο» δουλεμπόριο φοιτητών και σπουδαστών(2010-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ