Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Μουσική
Αφιερωμένες εξαιρετικά...

Ο Απόστολος Καλδάρας
Ο Απόστολος Καλδάρας
Στον αξέχαστο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα είναι αφιερωμένη η συναυλία, που θα δώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλκιδέων, σήμερα (8.30μμ), στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας, ξεκινώντας μια σειρά αφιερωμάτων σε συνθέτες, που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο ελληνικό τραγούδι. Θ' ακουστούν τραγούδια από τα έργα του «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός», σε στίχους Πυθαγόρα και Λ. Παπαδόπουλου. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Μόρφω Τσαϊρέλη, ενώ στη βραδιά θα συμμετέχει και ο γιος του Κώστας Καλδάρας. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Πέτρος Πρόκος, που έκανε και την ενορχήστρωση. Είσοδος ελεύθερη.

  • Η ποίηση σμίγει με τη μουσική στο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, που διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Αργυρούπολης, σήμερα (8μμ), στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5). Συμμετέχουν: το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου με απαγγελία αποσπασμάτων από την «Αμοργό» και το «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα (σε μετάφραση Ν. Γκάτσου), σε σκηνοθεσία Μ. Μαραγκού, το Χορωδιακό Εργαστήρι «η Βάρβιτος» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Β. Πετρόχειλου και η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Αργυρούπολης. Αναφορά στο έργο του ποιητή θα γίνει από τη Martina Brataschia (Πανεπιστήμιο Τεργέστης).
  • Στο πλαίσιο του κύκλου «Ο Λόγος στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι», η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση διοργανώνει αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, στις 28/3 (8.30μμ), στην αίθουσά της «Κίνηση» (Αιόλου 9 και Πανδρόσου). Θα μιλήσουν οι Στ. Βλαχογιάννη, Παρ. Καρασούλος, Αντ. Παπαϊωάννου κ.ά., ενώ τραγούδια του στιχουργού θα ερμηνεύσουν οι Τ. Τσανακλίδου, Π. Θαλασσινός και το συγκρότημα «Τα ετερώνυμα έλκονται».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ