Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες στη Βηρυτό

Τη Συνάντηση φιλοξενεί το Λιβανέζικο ΚΚ και αναμένεται να συμμετάσχουν 58 κόμματα. Η Αλέκα Παπαρήγα επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Εφτασε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βηρυτό του Λιβάνου, όπου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 14η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από τις 22 έως τις 25 Νοέμβρη. Το θέμα της Συνάντησης είναι: «Δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στην εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, για την ικανοποίηση των κοινωνικοοικονομικών - δημοκρατικών δικαιωμάτων και προσδοκιών των λαών, για το σοσιαλισμό».

Το ΚΚΕ, που φιλοξένησε στην Αθήνα την προηγούμενη 13η Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πέρσι το Δεκέμβρη, συμμετέχει στη Συνάντηση της Βηρυτού με αντιπροσωπεία, της οποίας επικεφαλής είναι η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην αντιπροσωπεία, επίσης, συμμετέχουν: Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Στις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης αναμένεται να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 58 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλον τον κόσμο. Χτες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης με τη συμμετοχή και της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ.

Στη βάση των κοινών δράσεων που συμφωνούνται στις Διεθνείς Συναντήσεις, τα ΚΚ αναπτύσσουν κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ενίσχυση της αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες, την ενίσχυση των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων, την αλληλεγγύη με τη σοσιαλιστική Κούβα, με λαούς που αγωνίζονται, όπως είναι ο λαός της Παλαιστίνης.

Οι Διεθνείς Συναντήσεις προσφέρουν τη δυνατότητα ανταλλαγής πείρας και απόψεων ανάμεσα στα Κομμουνιστικά Κόμματα που συμμετέχουν, καταγράφοντας τα ζητήματα ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης που απασχολούν το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ