Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ» ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απλήρωτοι και απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το παράρτημα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το παράρτημα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας θα συνεχίσει την πάλη για την απόκρουση της σφοδρής αντεργατικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι προσλήφθηκαν, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), για 5 μήνες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμους - Περιφέρεια) και σε άλλους τομείς του Δημοσίου.

Μετά τη μαζική, αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, που οργάνωσε, προχτές, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων, η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα, το Συνδικάτο και η Επιτροπή προετοιμάζουν νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με πρώτο βήμα την επίσχεση εργασίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες το μεσημέρι στη Λάρισα εκπρόσωποι του Συνδικάτου και της Επιτροπής Αγώνα, σημείωσαν ότι οι εργαζόμενοι στα λεγόμενα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» είναι απλήρωτοι για μήνες, δουλεύουν για 25 ευρώ την ημέρα, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δίχως εργασιακά δικαιώματα και μέτρα προστασίας, που ισχύουν για άλλους εργαζόμενους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα - είπαν - έχει τη στήριξη δημάρχων και περιφερειαρχών με τη δικαιολογία ότι «απαγορεύονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», ενώ συμπράττουν, και, έτσι, βάζουν πλάτη στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με τα λεγόμενα ινστιτούτα που έχουν στήσει, επιδιώκοντας να αρμέξουν το 5% του προγράμματος!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ