Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Τους στήνουν παγίδες για να μην αγωνιστούν

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή πρόσφατη σύσκεψη φορέων

Σε ένα «καλοστημένο παιχνίδι για να αποπροσανατολίσει και να καθησυχάσει τους εργαζόμενους ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και οι αγωνιστικές τους διαθέσεις» εξελίχθηκε η πρόσφατη σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε ο δήμος Λοκρών με θέμα την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Λοκρών.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «οι συμμετέχοντες, αυτοί που χρόνια τώρα στηρίζουν και στηρίζονται από τα κόμματα της κυβερνητικής εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και "Ανεξάρτητων Ελλήνων" τοποθετήθηκαν με βαρύγδουπες κορόνες για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, του ορυκτού πλούτου, για ευθύνες που έχει το ΤΑΙΠΕΔ και ο Αθανασόπουλος, για τις παράνομες αποφάσεις τους, για τα "golden boys" που τα έφαγαν. Για τη στρατηγική επιλογή ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ όμως, ούτε κουβέντα. Ολοι μαζί απέφευγαν επιμελώς να μιλήσουν για τα ληστρικά συμφέροντα που υπηρετούνται».

Σε αυτό το πλαίσιο, και παρά τις επιμέρους διαφορές τους, κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα με το οποίο ζητούν από τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν έξω από τα κόμματα για να μην «ξεπουληθεί» η ΛΑΡΚΟ. Επίσης, όπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», αποφάσισαν να συναντηθούν με την κυβέρνηση για να διαπραγματευθούν μαζί της, ώστε να ιδιωτικοποιήσει την πλειοψηφία των μετοχών και το μάνατζμεντ, να κάνει τη ΛΑΡΚΟ εταιρεία «κοινωνικής ευθύνης» στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και ο δήμος.

«Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι φορείς και οι αποφάσεις που κατέληξαν κινούνται στη λογική της διαχείρισης και διάσωσης της αστικής τάξης και της εξουσίας της. Είναι φανερό ότι, ακόμα και αν εξαγγείλουν κάποιες κινητοποιήσεις, αυτές δεν θα είναι για την ουσία του προβλήματος αλλά για να εκτονώσουν και να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους. Καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν όχι για τα δίκαια φιλολαϊκά αιτήματα της εργατικής τάξης, αλλά για αιτήματα που ικανοποιούν τους εκμεταλλευτές, την εξουσία τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι άλλες δυνάμεις απέρριψαν το ψήφισμα που πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» που καλούσε «όχι μόνο να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ, αλλά να αναπτυχθεί και να γίνει καθετοποίηση της παραγωγής μέσα από ένα ευρύτερο κεντρικό σχεδιασμό, να αξιοποιηθούν τα υποπροϊόντα της, να μην γίνουν περικοπές μισθών, να μην απολυθούν εργαζόμενοι, να ενταχθούν οι εργαζόμενοι των εργολαβιών στο μόνιμο προσωπικό».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους «να παλέψετε μαζί μας για μια ΛΑΡΚΟ ενταγμένη σε ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης του ορυκτού πλούτου, που να υπηρετεί τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των ολίγων. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", όπως πάντα, θα είναι δίπλα σας και μπροστά στους αγώνες σας, στα εύκολα και στα δύσκολα για την εργατική ενότητα, για τη ΝΙΚΗ».

  • Να σημειωθεί ότι αύριο, Πέμπτη 22 Νοέμβρη, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, προχωρούν σε ημερίδα στη Λάρυμνα, με θέμα την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, ενώ την ίδια μέρα θα προχωρήσουν και σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Οικονομικών(2021-02-23 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή στη νέα απεργία ενάντια στις διαλυτικές μεθοδεύσεις(2020-05-16 00:00:00.0)
Ανοιχτή σύσκεψη στις 8 Δεκέμβρη(2019-11-30 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις είχαν προειδοποιήσει για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ(2014-05-24 00:00:00.0)
Καλλιεργούν στους εργάτες επανάπαυση(2012-11-03 00:00:00.0)
Πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ(2011-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ