Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οδηγούν το λαό σε νέους κινδύνους

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για την τοποθέτηση του Π. Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το λαό η θέση της κυβέρνησης για ανάπτυξη των πολεμικών επιχειρήσεων χωρών της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής και στη Σομαλία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πειρατείας. Αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ, δίπλα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που οι εξελίξεις εγκυμονούν έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση του υπουργού υπέρ της προώθησης ενιαίας πολεμικής βιομηχανίας στην ΕΕ, που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την εγχώρια πολεμική βιομηχανία, επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" υποκρίνονται όταν αναφέρονται στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, από τη στιγμή που έχουν συνυπογράψει το Μάαστριχτ. Επιβεβαιώνει την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου δημόσιου φορέα, που για να λειτουργήσει υπέρ των πραγματικά αμυντικών συμφερόντων της Ελλάδας, προϋποθέτει και λαό πραγματικά κυρίαρχο, δηλαδή με τη δική του εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ