Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΕΟΣΕΤ : Εντείνεται η αβεβαιότητα στους εργαζόμενους της ΝΕΟΣΕΤ . Σύμφωνα με χτεσινή ενημέρωση που έγινε από την εργοδοσία στους εργαζόμενους, η εταιρεία έχει όντως κάνει αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99, η εκδίκαση της οποίας θα γίνει το Γενάρη. Παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι δε θα θιχτούν οι εργαζόμενοι και πως η αίτηση έχει γίνει για τους πιστωτές, εντούτοις, οι εργαζόμενοι ανησυχούν. Παράλληλα, και παρά το γεγονός ότι οφείλονται δεδουλευμένα δύο - τριών μηνών, η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους «να βάλουν πλάτη». Στο εργοστάσιο της ΝΕΟΣΕΤ δουλεύουν 150 εργάτες, ενώ συνολικά στον όμιλο απασχολούνται περίπου 1.000 εργαζόμενοι.

ΛΑΡΚΟ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη 22 Νοέμβρη τα Σωματεία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στις κυβερνητικές προθέσεις για διάσπαση και ξεπούλημα της εταιρείας. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα που διοργανώνουν τα σωματεία με θέμα: «Οχι στη διαίρεση της ΛΑΡΚΟ και τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για απαξίωση - κλείσιμο της εταιρείας».

ΛΑΡΙΣΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, πραγματοποίησε, χτες, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ με 5μηνα, που παραμένουν απλήρωτοι 2 και πλέον μήνες, την τήρηση όλων όσα προβλέπονται και ισχύουν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΟΝΙΑ: Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και υπό συνεχή βροχή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του ομίλου Λεμονιά, που είχε προγραμματιστεί από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΚ στην Α ΒΙΠΕ Βόλου. Οι εργαζόμενοι ανάρτησαν πανό σε όλο το μήκος της περίφραξης του εργοστασίου και φώναξαν συνθήματα για την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία των εργοστασίων. Σε συνάντηση που έγινε με τη διοίκηση του Συνδικάτου ο εργοδότης δεν έδωσε ουσιαστική απάντηση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org