Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Αγονος ο διαγωνισμός

Αγονο κήρυξε ο ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής συστήματος Μεταφοράς) το διαγωνισμό ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα, απορρίπτοντας την οικονομική προσφορά της εταιρικής σύμπραξης στην οποία συμμετέχει και η «ΖΗΜΕΝΣ».

Ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ότι «μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών ανοίχτηκε ο φάκελος της οικονομικής προσφοράς του μοναδικού τεχνικά αποδεκτού συμμετέχοντος, της Σύμπραξης των εταιρειών "Siemens AE - Prysmian Powerlink Srl - Nexans Norway AS". Η οικονομική προσφορά της διαγωνιζόμενης Σύμπραξης έθετε όρους και προϋποθέσεις που οδηγούν σε σοβαρές οικονομικές αποκλίσεις από τους προβλεπόμενους στη Διακήρυξη Ορους, το δε προσφερόμενο τίμημα δεν θεωρήθηκε εύλογο. Για το λόγο αυτό, η προσφορά της Σύμπραξης δεν έγινε αποδεκτή και ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος».

Παρ' όλα αυτά, ο ΑΔΜΗΕ υποστηρίζει ότι «έχει ήδη επεξεργασθεί λύσεις που θα εξασφαλίσουν την έγκαιρη υλοποίηση της διασύνδεσης, θα επιτρέψουν την απορρόφηση της επιδότησης του Εργου από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τη χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» και δηλώνει ότι σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ