Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Κινητοποιήσεις για προβλήματα των σχολείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα διοργανώνουν γονείς, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η δημοτική αρχή Πετρούπολης, στο χώρο των 3ου και 6ου Δημοτικών σχολείων (Θεσσαλίας και Ρήγα Φεραίου). Κύριο αίτημα είναι να ολοκληρωθούν μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά τα παραπάνω σχολεία με την προσθήκη 10 αιθουσών, έργο που εκκρεμεί εδώ και 8 χρόνια. Επίσης, μέχρι το καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι αίθουσες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ για να λυθεί οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα στην Πετρούπολη, χρειάζεται να ξεκινήσει η κατασκευή του 11ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο και το υπουργείο Γεωργίας στον ΟΣΚ.

Παράσταση διαμαρτυρίας, κόντρα στην υποχρηματοδότηση των σχολείων κάνουν αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών η Ενωση και Σύλλογοι Γονέων Περιστερίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Γονείς και εκπαιδευτικοί καλούν σε επαγρύπνηση για τις συγχωνεύσεις σχολείων και τα κενά εκπαιδευτικών, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα τοποθετηθούν 4 δάσκαλοι για 17 κενά στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τετάρτη θα διαμαρτυρηθούν και στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής όπου θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ. Την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Νοέμβρη, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, διοργανώνεται συναυλία στήριξης του αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία με τον Κώστα Μάντζιο.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σε Περιφέρεια - Δήμο - Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για όλα τα προβλήματα των σχολείων, καλεί την Πέμπτη 22 Νοέμβρη, 1 το μεσημέρι, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ