Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Να σταματήσουμε την ισραηλινή επιθετικότητα

Ανακοίνωση για τις δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης με ανακοίνωση της Γραμματείας καταγγέλλει τις ισραηλινές επιθέσεις και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τους. Σε αυτή σημειώνει:

«Το ΠΣΕ καταγγέλλει στους φιλειρηνικούς ανθρώπους του κόσμου την πρόσφατη και συνεχιζόμενη μέχρι αυτές τις ώρες, επίθεση του ισραηλινού καθεστώτος και του στρατού του εναντίον της Παλαιστινιακής Γάζας και του πληθυσμού της.

Μέσα σε σύντομο χρόνο εκατοντάδες στόχοι, στην πλειοψηφία τους με αμάχους, χτυπήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, προκαλώντας το θάνατο και την καταστροφή στον παλαιστινιακό λαό.

Το μητρώο του Ισραήλ σχετικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι γεμάτο από ανάλογες δολοφονικές επιθέσεις. Κανείς δεν πίστεψε στα αλήθεια ότι το Ισραήλ θα αποχωρούσε πραγματικά από αυτά τα παλαιστινιακά εδάφη, ιδιαίτερα τώρα όταν ετοιμάζεται για νέα χερσαία επέμβαση. Θυμίζουμε ότι το ισραηλινό καθεστώς συνεχίζει την κατοχή τμημάτων της Δυτικής Οχθης και της Ανατ. Ιερουσαλήμ, κατασκευάζει εποικισμούς και στήνει το διαχωριστικό τείχος.

Το ΠΣΕ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία και το θυμό του, γιατί αυτή η κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας διεξάγεται σε μια περίοδο όξυνσης της επιθετικότητας από μεριάς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή, οι οποίοι είναι και οι στρατηγικοί σύμμαχοι και προστάτες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων.

Καταδικάζουμε επίσης την ένοχη σιωπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που γίνεται έτσι συνεργός στα ισραηλινά εγκλήματα.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ στην παλαιστινιακή Γάζα!

Απορρίπτουμε κάθε πολιτική και στρατιωτική ανάμειξη στα εσωτερικά της Συρίας!

Στηρίζουμε τη δημιουργία και πλήρη αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΕΕ δίνει «αέρα στα πανιά» της ισραηλινής επιθετικότητας(13/5/2021)
Στηρίζει τον αγώνα για κυρίαρχη Παλαιστίνη(19/6/2014)
Νέες φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα(13/3/2012)
Αντιδράσεις από όλο τον κόσμο(2/6/2010)
Να καταδικαστεί η ισραηλινή κατοχή(31/12/2008)
Να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές πολεμικές ενέργειες(30/6/2006)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org