Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγαλύτερο ψαλίδισμα των επιδοτήσεων από το 2014

Μεγαλύτερο ψαλίδισμα των κοινοτικών κονδυλίων για τον αγροτικό τομέα για το διάστημα 2014 - 2020 προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στην πρόταση της Κομισιόν για τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ προβλέπεται οι πόροι για τη γεωργία να μειωθούν για την περίοδο 2014 - 2020 στο 37,7% του κοινοτικού προϋπολογισμού, από το 41,7% που ήταν την περίοδο 2007 - 2013. Τώρα, έρχεται ο Ρομπάι και ζητάει να μειωθούν κι άλλο τα κονδύλια για την ΚΑΠ κατά 25,5 δισ. ευρώ. Γίνεται φανερό πως στην επικείμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο η χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, πράγμα που σημαίνει ότι θα κοπούν ακόμα περισσότερο οι αγροτικές επιδοτήσεις για την περίοδο 2014 - 2020.

Στο πλαίσιο της ολέθριας πολιτικής της ΕΕ και των μνημονίων, οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν υποστεί ήδη μεγάλες περικοπές, έχουν φορτωθεί με υπέρογκα χαράτσια και η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει όπως όλα δείχνουν. Την αγροτιά, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, την τρομοκρατούν με την οικονομική κρίση για να περάσουν με γρηγορότερους ρυθμούς και χωρίς αντιδράσεις την άθλια πολιτική τους.

Η φτωχή αγροτιά θα έχει όφελος αν παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ