Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: «Ξεχάστε Ελλάδα - Ισπανία - Ιταλία: Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι η Γαλλία. Με ένα πρωτοσέλιδο - και ένα κύριο άρθρο (...) κυκλοφορεί ο αυριανός Economist (...) υποστηρίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα προβλήματα Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας είναι σταγόνα στον ωκεανό (...) μπροστά στην «ωρολογιακή βόμβα», όπως τη χαρακτηρίζει, της Γαλλίας (...) οι γαλλικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται από τις υπερβολικά άκαμπτες εργασιακές σχέσεις, τις ρυθμίσεις αγοράς - προϊόντος, αλλά και τις υψηλότερες κοινωνικές εισφορές στην Ευρώπη (...) "η κρίση μπορεί να χτυπήσει ακόμα και στις αρχές του νέου έτους", υποστηρίζει το περιοδικό» (στο ΒΗΜΑ).

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ: «Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ο κίνδυνος να παρασυρθούν οι ΗΠΑ στο δημοσιονομικό γκρεμό και μια απότομη προσγείωση της Κίνας συνθέτουν το πιο απαισιόδοξο σενάριο για την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με τη Shroders (...) η ανάκαμψη των οικονομιών φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΠΑΡΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ»: «Οι 400.000 που έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους θα στεγαστούν κάποια στιγμή σε "πάρκα κοινωνικής στέγασης" με χαμηλό ενοίκιο» (το ρεπορτάζ για την Ισπανία/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΟΧΛΟΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Είναι πολύ επικίνδυνος ο κατήφορος της βίας και της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς του όχλου» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΖΩΑ: «Τέτοιες ζωώδεις συμπεριφορές είναι στην πραγματικότητα μέρος της καθημερινότητάς μας (...) δεν είναι τυχαίο ότι τα θαυμάσια σίριαλ του BBC που προβάλει η ΕΡΤ έχουν θεαματικότητα 4-5%, ενώ τα τουρκικά σίριαλ φθάνουν το 25-30%» (από άρθρο επίσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: Ακρότητες που προσβάλλουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και το απειλούν στην πράξη» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ: γεγονότα όπως τα χτεσινά δεν έχουν θέση στη δημοκρατία» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ: «Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον χρυσαυγίτη ο οποίος κακοποιεί έναν μελαμψό μικροπωλητή στη Ραφήνα και τον συνδικαλιστή της ΠΟΕ - ΟΤΑ ο οποίος προπηλακίζει τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη; Καμία! Η βία είναι φασιστική από όπου και αν προέρχεται» (από τα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ