Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
Ευθύνη της κυβέρνησης να συλλάβει τους τραμπούκους

Ερώτηση του ΚΚΕ για το περιστατικό στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν Χρυσαυγίτες σε βάρος μαθητών και εργατών στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης και Ε. Γερασιμίδου.

Στην Ερώτηση γίνεται εκτενής αναφορά στα γεγονότα εκείνης της ημέρας (7 Νοέμβρη 2012), όταν τραμπούκοι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με δολοφονικά όργανα σε μαθητές που έκαναν στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά εξόρμηση για την απεργία με υλικό του ΠΑΜΕ. Σε βοήθειά τους, έτρεξαν απεργοί από το κοντινό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ, στους οποίους επίσης επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες, πριν τραπούν σε φυγή.

Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση, «η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη των παραπάνω εγκληματιών, ενώ είναι γνωστά και δηλώθηκαν στην Αστυνομία τα ονόματά τους και είναι διαθέσιμα όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό: «Για ποιο λόγο δεν συνελήφθησαν από την Αστυνομία στα πλαίσια του Αυτοφώρου οι παραπάνω δράστες του σοβαρού αυτού περιστατικού; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και προτίθεται να προβεί η Αστυνομία για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ώστε να οδηγηθούν οι επικίνδυνοι αυτοί δράστες στη Δικαιοσύνη και να αποφευχθούν ανάλογες εγκληματικές επιθέσεις τους στο μέλλον;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ