Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ξεκινά σήμερα με πολλούς νόθους αντιπροσώπους

Αποκαλυπτικές οι καταγγελίες της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Από την απεργία στις 7 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την απεργία στις 7 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη
Ξεκινά σήμερα το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ακόμη νόθο συνέδριο, καθώς δεκάδες αντιπρόσωποί του (περίπου 30%) προέρχονται από σωματεία - σφραγίδες, ή προέκυψαν από μαζικές διπλοψηφίες.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε έντιμο αντιπρόσωπο στο Συνέδριο, σε κάθε συνδικαλιστή που μπορεί να έχει διαφωνίες με το ΠΑΜΕ, αλλά θέλει να αγωνιστεί για την αλλαγή του τοπίου και των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, να στηρίξει στο συνέδριο το ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ενότητας».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ, αποκάλυψαν το ρόλο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που μαζί με την Αυτόνομη Παρέμβαση στήριξαν την πολιτική σφαγής των εργατικών δικαιωμάτων, και προειδοποίησαν τους εργαζόμενους πως μόνο χειρότερες μέρες έχουν να περιμένουν, αν δεν αλλάξουν τους συσχετισμούς, ξεκινώντας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Εκαναν κριτική στο νέο ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Αντιμνημονιακής Συνεργασίας» που θα εμφανιστεί επίσημα για πρώτη φορά στο συνέδριο του ΕΚΘ και το οποίο αποτυπώνει τη συνεργασία της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) με κομμάτι της ΠΑΣΚΕ. Οπως είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, «διατηρεί ανέπαφο όλο το πολιτικό και συνδικαλιστικό φορτίο του, δεν είναι καθόλου νέο φαινόμενο. Η συνεργασία της ΑΠ με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ εφαρμόζεται από το επίπεδο της ΓΣΕΕ, όπου μαζί ψήφισαν για την υπογραφή συμβάσεων με μειώσεις μισθών, εφαρμόζοντας τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς, μέχρι τα πρωτοβάθμια σωματεία, στην πλειοψηφία των οποίων κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια. Εχουν από κοινού ψηφίσει τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ.

Τώρα πια η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που τρίζει κάτω από τις δυσκολίες διαχείρισης που συναντά η αστική τάξη, με άξονά της τη δημιουργία νέου σοσιαλδημοκρατικού πόλου διαχείρισης της κρίσης και πάλι με θύματα τους εργαζόμενους, συνοδεύεται με την προσπάθεια δημιουργίας του "νέου εργατοπατερισμού", με τη μεθοδευμένη μετακόμιση δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η «κυβερνώσα αριστερά» χτίζει το επόμενο προσωπείο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι αντιμνημονιακές κραυγές είναι για τα μάτια του κόσμου».

Νόθοι συσχετισμοί με «πλαστούς» αντιπροσώπους

Αναφερόμενος στη διαμόρφωση του Σώματος του Συνεδρίου του ΕΚΘ, ο Σ. Ζαριανόπουλος, σημείωσε ότι «συνασπισμένες οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης, αξιοποιώντας την πλειοψηφία τους στη Διοίκηση του ΕΚΘ, το οδηγούν συνειδητά σε ένα ακόμα συνέδριο νοθείας των πραγματικών συσχετισμών.

Συνασπισμένοι ενέκριναν τη συμμετοχή ανύπαρκτων σωματείων - σφραγίδων με αρκετές δεκάδες αντιπροσώπους, όπως πχ. τα Σωματεία "Ρόδον" (δήθεν εργαζομένων στα νυχτερινά κέντρα), και Υπαλλήλων Ψύξης και Θέρμανσης. Νομιμοποίησαν αντιπροσώπους σωματείων που έστησαν οι παρατάξεις αυτές σε άμεση συνεργασία με τις εργοδοσίες. Π.χ. το σωματείο της εργολαβικής εταιρείας ISS που στήθηκε από την εργοδοσία με τη στήριξη συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και έχει εκλέξει 10 αντιπροσώπους. Μάλιστα, η ISS απέλυσε εργολαβική καθαρίστρια στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", επειδή αρνήθηκε να πάει να ψηφίσει στο εργοδοτικό σωματείο.

Νομιμοποίησαν δεκάδες πλαστούς αντιπροσώπους που δεν έχουν ψηφιστεί από κανέναν, αφού οι καταστάσεις δεν είχαν την υπογραφή των εκλογέων όπως ορίζει ο νόμος, ή εκλέχθηκαν μέσα από εκατοντάδες διπλοψηφίες (σωματεία Οδηγών, Χειριστών, κ.λπ.).

Νομιμοποίησαν ένα Σωματείο Ελλήνων Αλλιεργατών στη Μηχανιώνα με 77 μέλη, ενώ τους καταθέσαμε επίσημα δημόσια έγγραφα από το Λιμεναρχείο, τον ΟΓΑ όπου ασφαλίζονται οι αλλιεργάτες, που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας αλλιεργάτης, είναι όλοι Αιγύπτιοι. Εμείς ξέρουμε τη δουλειά που κάνουν και το καταγγείλαμε. Είναι συνταξιούχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων, οικοδόμοι, ακόμη και πλοιοκτήτες. Αρκετοί από αυτούς, έμπαιναν τα βράδια στα σπίτια των Αιγύπτιων Αλιεργατών στη μεγάλη απεργία τους πριν λίγα χρόνια, και τους χτυπούσαν, γιατί σήκωσαν κεφάλι απέναντι στους εργοδότες. Ανάμεσά τους είναι και Χρυσαυγίτες.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ διότι νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή μέσα στο συνέδριο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τη βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΘ(2018-11-01 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η «Ταξική Ενότητα»(2018-03-06 00:00:00.0)
Ξεκίνησε με τις γνωστές προσπάθειες νοθείας από την πλειοψηφία της διοίκησης(2016-11-30 00:00:00.0)
«Σημεία και τέρατα» σε αρχαιρεσίες(2015-11-22 00:00:00.0)
Κυρίαρχη η νοθεία με ευθύνη της πλειοψηφίας(2007-11-29 00:00:00.0)
Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις παρά το όργιο νοθείας(2007-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ