Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ζητάει βιώσιμη στρατηγική για την κρίση

Ευκαιρία, να επαναφέρει τα ιδεολογήματα περί «υποταγμένης» κυβέρνησης και να λανσάρει το δικό του μείγμα διαχείρισης, βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναβολή της εκταμίευσης της δόσης. Ταυτόχρονα, πρόβαλε τον εαυτό του σαν ικανότερο διαπραγματευτή και σαν «μόνη λύση, την κυβέρνηση της Αριστεράς», όπως δήλωσε ο Γ. Μηλιός.

«Η τακτική του καλού μαθητή δεν απέδωσε, ξέρετε πώς αντιμετωπίζουν κάθε φορά οι δυνάμεις επιβολής τους ψοφοδεείς συνεργάτες τους; Δεν τους έχουν σε εκτίμηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης (ΜΕΓΚΑ), παραβλέποντας σκόπιμα το σύνολο των ανταγωνισμών και των ενδοαστικών παζαριών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο.

Κλείνοντας το μάτι σε μερίδες της αστικής τάξης, πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πλέον αναξιόπιστη ακόμα και «σε αυτούς οι οποίοι τη στηρίζουν, τους "μπαμπάδες" της», επειδή «υπάρχει πράγματι ένα έλλειμμα μιας σοβαρής βιώσιμης στρατηγικής εκ μέρους της Ευρώπης απέναντι στα ζητήματα της κρίσης», υιοθετώντας θέσεις όπως αυτές που διατυπώνει το ΔΝΤ και άλλες δυνάμεις, για «κούρεμα» του χρέους και χαλάρωση της λιτότητας.

Ο Π. Σκουρλέτης, αν και απέρριψε την προοπτική συμμαχίας με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες», δήλωσε με νόημα πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από εκλογές τότε «μπορεί να υπάρξουν και άλλα σχήματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ