Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Δέκα αγρότες, σφαγιάστηκαν στην επαρχία της Αντιόκια, στα βορειοανατολικά της Κολομβίας, κατά την επίθεση παραστρατιωτικών που επιδιώκουν τον έλεγχο της περιοχής, σύμφωνα με το «Τελεσούρ».

ΜΟΝΤΡΕΑΛ.-- Τουλάχιστον δύο νεκροί και 19 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε σε εργοστασιακή μονάδα στο Sherbrooke του Κεμπέκ, στον Καναδά. Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.

ΜΟΣΧΑ.-- Την παραίτηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, στρατηγού Νικολάι Μακάροφ ζήτησε χτες ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, τρεις ημέρες μετά την απομάκρυνση του υπουργού Αμυνας, Ανατόλι Σερντιουκόφ από τη ρωσική κυβέρνηση υπό τη σκιά ενός σκανδάλου για ξεπούλημα στρατιωτικής περιουσίας της Ρωσίας. Στη θέση του Μακάροφ διορίζεται ο Α' αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος ήταν διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στις συγκρούσεις στην Τσετσενία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Το 59% των Σέρβων, σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα με το ερώτημα «Κοσσυφοπέδιο ή Ευρώπη» θα επέλεγε το πρώτο και το 27% θα επέλεγε την ένταξη στην ΕΕ αναφέρουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία «Ipsos Strategic Marketing» για λογαριασμό του σερβικού τηλεοπτικού σταθμού B92.

ΣΕΟΥΛ.-- Οι ρυθμιστικές αρχές πυρηνικής ενέργειας στη Νότια Κορέα ανακάλυψαν μικροσκοπικές ρωγμές σε σήραγγες που οδηγούν τις ράβδους ελέγχου σε ένα υπό συντήρηση πυρηνικό εργοστάσιο. Η ανακάλυψη των ρωγμών έγινε αφότου αποφασίστηκε το κλείσιμο δύο αντιδραστήρων, στο ίδιο εργοστάσιο, προκειμένου να αντικατασταθούν εξαρτήματα που είχαν παρασχεθεί με πλαστά πιστοποιητικά.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Αξιωματούχοι του ΟΗΕ εκτιμούν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 38.000.000 δολάρια για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών των περίπου 2.100.000 Νιγηριανών πλημμυροπαθών που έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας πρόσφατων πλημμύρων σε περιοχές κατά μήκος του ποταμού Νίγηρα. Από τις πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους 363 άνθρωποι και άλλοι 18.000 χρειάστηκαν νοσηλεία μετά από τραυματισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ