Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οξυνση της ταξικής αντιπαράθεσης

«Κόμπαζε προχτές βράδυ ο πρωθυπουργός για τις αντιλαϊκές ανατροπές που επέβαλλε η κυβέρνησή του (...) Ας μην επιχαίρει η κυβέρνηση. Αργά ή γρήγορα θα βρει απέναντί της ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, πιο αποφασισμένους. (...) Ο αγώνας συνεχίζεται, γιατί ο λαός μας δεν θα οδηγηθεί στην αυτοχειρία (...) αυτός ο αγώνας, αυτή η δυναμική που έδειξαν και οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, μπορεί να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο, αν πλατύτερα λαϊκά στρώματα συνειδητοποιήσουν όχι μόνο το βάθος της επίθεσης, αλλά και τη δύναμη που βρίσκεται πίσω απ' αυτή: Τα μονοπώλια. Μόνο η πάλη ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, ντόπιους και ξένους, μπορεί σήμερα να αποτελεί την πραγματική διέξοδο για το λαό μας. Κάθε συμβιβασμός, κάθε υπεκφυγή απ' αυτόν τον αγώνα, ισοδυναμεί με προδοσία του κινήματος, με ανοιχτή εγκατάλειψη των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων. Εδώ, δοκιμάζεται κάθε πολιτική δύναμη, κάθε συνδικάτο, συνολικά το κίνημα».

Ανασύνταξη του κινήματος και λαϊκή συστράτευση

«(...) για μια τέτοια πάλη, για ένα κίνημα αξιόμαχο και εξοπλισμένο στον αγώνα κατά των μονοπωλίων απαιτείται σήμερα πλατιά λαϊκή συστράτευση. Μαζική ένταξη και δράση στα συνδικάτα, στους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, στους αγροτικούς συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές και στις Επιτροπές Αγώνα. Είναι η ώρα, για ανασύνταξη του κινήματος που θα πατά και θα στηρίζεται στην καθημερινή δράση των απλών λαϊκών ανθρώπων, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στην επιχείρηση. Με γενικές συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, με συζήτηση, ζύμωση και πρωτοβουλίες σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο που θα συσπειρώνουν, θα εμπνέουν και θα μπλοκάρουν στην πράξη τα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή του λαού μας. Δράση και πάλη για να μπούνε εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών ανατροπών. Αξιοποιώντας την πείρα των προηγούμενων μηνών και εβδομάδων, να φουντώσει σε κάθε γειτονιά και πόλη το πνεύμα της ανυπακοής και της απειθαρχίας. Μέσα στα εργοστάσια, να πυροδοτήσουμε το καμίνι της αντίστασης για να μπει φραγμός στις ορέξεις της εργοδοσίας».

Κρίσιμο σταυροδρόμι

«Ο λαός μας βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι, σε κρίσιμες αποφάσεις. Ο αγώνας ενάντια στον οδοστρωτήρα των μονοπωλίων, η άρνηση να πληρώσει το χρέος, η αποδέσμευση από τα βάναυσα δεσμά και τις χειροπέδες που του πέρασαν με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική. Μια προοπτική που μπορεί να έρθει μόνο με αυτόν πρωταγωνιστή και κυρίαρχο και στο επίπεδο της οικονομίας» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ