Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΥΦΛΩΝ
Αθωώνουν την πολιτική που χτυπά τους αναπήρους

Να δυναμώσουν την ΕΣΚ καλούνται οι τυφλοί στις εκλογές που ξεκινούν σήμερα

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Εκλογές ξεκινούν σήμερα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Τυφλών και συνεχίζονται και αύριο στην Αθήνα στα γραφεία του Συλλόγου (Βερανζέρου 1) και στη Θεσσαλονίκη στη Σχολή Τυφλών από 7 π.μ.-7 μ.μ. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο την Κυριακή στις έδρες των Περιφερειακών Ενώσεων.

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) Τυφλών καλεί τους τυφλούς της χώρας να στηρίξουν και με την ψήφο τους την πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, για δωρεάν φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα στα ΑμεΑ, καμία περικοπή σε επιδόματα και συντάξεις και άλλα.

Οι τυφλοί έχουν πολλούς λόγους να καταψηφίσουν την πλειοψηφούσα παράταξη «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία» (κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που αξιοποιεί τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» και ζητά να εξαιρεθούν οι τυφλοί από τα αντιλαϊκά μέτρα. Λες και είναι δυνατόν, όταν ιδιωτικοποιείται η Υγεία, διαλύονται τα δημόσια νοσοκομεία, τα ειδικά σχολεία, όταν η ανεργία έχει μπει σε κάθε σπίτι, να μη θιχτεί ο τυφλός κι ο ανάπηρος, που στην πλειοψηφία τους στηρίζονται από την οικογένειά τους. Αλλωστε, η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την οποία η ΠΔΣ υποστηρίζει έστειλε 3 γράμματα στους τελευταίους πρωθυπουργούς με ευχές για «επιτυχία» στο έργο της κυβέρνησης για τη «σωτηρία της χώρας». Εφτασαν στο σημείο να «μαλώνουν» την κυβέρνηση γιατί παραβιάζει το μνημόνιο που είχε δήθεν ως πρόβλεψη, την προστασία των ευπαθών κοινωνικά ομάδων!

Ταυτόχρονα, εφησύχαζαν τους ανάπηρους, πως δε θα θιχτούν ενώ τα μέτρα που τους επηρεάζουν σχεδιάζονται εδώ και χρόνια. Η ΕΣΚ Τυφλών τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια προειδοποιούσε για τα σχέδια κατάργησης των επιδομάτων, το είχε θέσει επανειλημμένα στο ΔΣ αλλά αντιμετώπιζε τη χλεύη.

Τέλος, η ΕΣΚ Τυφλών καταγγέλλει: «Τολμούν να μιλούν για κομματικοποίηση της ΕΣΚ Τυφλών αυτοί που είχαν κάνει για χρόνια το Σύλλογό μας προέκταση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Τώρα βέβαια που το σύστημα αλλάζει φρουρά έχουμε αναδείξει ξανά ως διαμεσολαβητή των αιτημάτων μας, τον κύριο Κουρουμπλή -πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ που τώρα μετακόμισε στον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ- που ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε το νόμο για τη διάλυση της πρόνοιας και είχε ψηφίσει το 1ο μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ