Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σαν σήμερα

1965 Από τα μεγαλύτερα μπλακ - άουτ στην Ιστορία των ΗΠΑ. Η Νέα Υόρκη και περιοχές άλλων εννέα Πολιτειών βυθίζονται στο σκοτάδι.

1976 Συριακές ένοπλες δυνάμεις καταλαμβάνουν χωρίς αντίσταση τη Βηρυτό. Στο μεταξύ, οι νεκροί του εμφυλίου πολέμου, που μαίνεται εδώ και 13 μήνες στο Λίβανο, ανέρχονται ήδη σε 60.000.

1980 Ενάμισι, περίπου, εκατομμύριο εργάτες και υπάλληλοι συμμετέχουν στη γενική απεργία, με αποτέλεσμα να παραλύσει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σε όλη την Ελλάδα. Αιτήματα των απεργών είναι η καθιέρωση του πενθήμερου, η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών κ.ά.

1983 Με το σύνθημα «Ψωμί, δουλειά, ελευθερία», διαδηλώνουν 20.000 εργαζόμενοι στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης. Η στρατιωτική κυβέρνηση, που επί μια δεκαετία κυβερνά τη χώρα, καταστέλλει βίαια τη διαδήλωση.

1986 Με οικολογική καταστροφή απειλείται ο Ρήνος, λόγω εκροής 1.000 τόνων τοξικών χημικών αποβλήτων, με κυρίως υπεύθυνη τη φαρμακοβιομηχανία «Σαντόζ». Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η ΕΟΚ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη σε επίπεδο αρμοδίων για το περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ