Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ

Mε τις ψήφους 153 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε αργά χτες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο με τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Κατά ψήφισαν 128 βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και της «Χρυσής Αυγής» και «παρών» 18 βουλευτές. Επίσης, κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής και Θ. Παραστρατίδης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γ. Μιχελογιαννάκης, Ν. Νικολόπουλος και Ν. Σταυρογιάννης. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «παρών», εκτός από τους Ο. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, που ψήφισαν κατά. «Παρών» επίσης ψήφισαν οι Γ. Κουτσούκος, Α. Γκερέκου, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης από το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Κασαπίδης από τη ΝΔ. Απείχε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης. Η έγκριση του νομοσχεδίου προϋπέθετε να ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, οι οποίοι χτες ήταν 299, άρα ήθελε 150 ψήφους.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν οι Α. Γκερέκου, Μ. Κασσής, Γ. Κουτσούκος, Θ. Παραστρατίδης, Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Μπόλαρης και εκτός ΚΟ της ΝΔ ο Γ. Κασαπίδης.

Η συζήτηση που προηγήθηκε, ανέδειξε ανάγλυφα τα δύο μείγματα αστικής διαχείρισης της κρίσης που υπηρετεί το νέο δίπολο, με κέντρο τη ΝΔ, από τη μια, και το ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη. Με τις παρεμβάσεις τους, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι βουλευτές του Κόμματος που πήραν το λόγο, αποκάλυψαν τον πραγματικό χαρακτήρα των μέτρων που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο. Ανέδειξαν ότι καμιά πολιτική διαχείρισης της κρίσης δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό και πως σήμερα είναι αναγκαία η ρήξη με την ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου για να ανακουφιστεί και να ευημερήσει η εργατική λαϊκή οικογένεια.

Στις επόμενες σελίδες, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει ολόκληρη την τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα, αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις των βουλευτών του ΚΚΕ και των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, καθώς και στιγμιότυπα από τη συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ