Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απίστευτη κοροϊδία...

Σε απίστευτα ευρήματα κοροϊδίας των αγροτών καταφεύγει η τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να θολώσει τα νερά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος, υπερασπιζόμενος χτες την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, δηλαδή το νέο άγριο φοροχαράτσωμά τους, ανέφερε το εξής: «Βεβαίως, η αλλαγή φορολόγησης των αγροτών θα πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα και γιατί όχι με επιδότηση του λογιστικού κόστους που θα τους επιβαρύνει». Δηλαδή, για τον Μ. Χαρακόπουλο, αν δοθεί, υποτίθεται, μια επιδότηση που θα καλύπτει ένα μέρος του λογιστικού κόστους, δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Για παράδειγμα, με το νέο σύστημα φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών, ένας αγρότης με 10.000 ευρώ εισόδημα, όταν προ μνημονίου δεν πλήρωνε τίποτε, στο εξής θα πληρώνει 600 ευρώ φόρο αν τελικά ο συντελεστής είναι 6%, ενώ ακόμα θα πληρώσει και 400 ευρώ τέλος επιτηδεύματος. Δηλαδή 1.000 ευρώ φοροχαράτσι!

Αυτό για τον Μ. Χαρακόπουλο αποτελεί ένα λογικό βήμα φορολόγησης...

Δυστυχώς, το εύρημα του Χαρακόπουλου αποτελεί άλλο ένα φτηνό επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Σε βάρος της αγροτιάς έρχεται φοροτσουνάμι, που θα την οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Η απάντηση σε αυτήν την άθλια πολιτική κοροϊδίας, φτώχειας και βαρβαρότητας είναι η ενίσχυση της πάλης και του κοινού μετώπου πάλης για την ανατροπή της και την εφαρμογή μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org