Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγράφει ακίνητα προς ... «αξιοποίηση»

Τα ακίνητα του Δήμου Αθήνας καταγράφει η δημοτική διοίκηση προς «αξιοποίηση» της δημοτικής περιουσίας, ουσιαστικά για την εκποίησή της. Η «Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής» (ΕΑΤΑ) του Δήμου είχε «συνάντηση εργασίας» με στελέχη του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας του (συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ) προγράμματος «Municipal PR Operty Management In South-Eastern European Cities». Η ΕΑΤΑ συμμετέχει από το 2009 στο πρόγραμμα που αφορά «διαχείριση δημοτικής περιουσίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της: «Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη εργαλείων και η εφαρμογή ενός βιώσιμου συστήματος για την αποδοτική διαχείριση της δημοτικής περιουσίας». Εκανε ήδη για το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου: Συνολική ηλεκτρονική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Καταγραφή σε λογιστικό σύστημα διαχείρισης των ακινήτων του Δήμου. Σύνταξη συνοπτικών τεχνικών εκθέσεων για κάθε ακίνητο. Επισκόπηση των αποτελεσμάτων όλων των παραπάνω εργασιών και εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ακίνητη περιουσία. Εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

«Η καταγραφή της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε με τρόπο που να επιτρέπει (...) τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας σχετικά με το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του Δήμου», επαίρεται η ΕΑΤΑ. Παραπέρα: «Η επιλογή και ταξινόμηση των πληροφοριών για κάθε ακίνητο συνθέτουν έναν "ιδανικό" φάκελο ακινήτου, ο οποίος περιλαμβάνει οικονομικά, τεχνικά, πολεοδομικά, νομικά στοιχεία, καθώς και συνοπτικές τεχνικές εκθέσεις. Ολοι οι φάκελοι των ακινήτων οργανώθηκαν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να υπάρχουν δυνατότητες άμεσης και ταχείας επεξεργασίας από το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας, μεγιστοποιώντας το όφελος του Δήμου από τα αποτελέσματα του έργου και συγκροτούν το Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αθηναίων».

Οι ενέργειες αυτές προφανώς εντάσσονται και στα πιο πρόσφατα τέτοια σχέδια της ΚΕΔΕ, ανάμεσα σε άλλα και για ξεπούλημα σε ιδιώτες της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, συγκεκριμένα δημοτικών και δημόσιων κτιριακών υποδομών, υποδομών στάθμευσης, αθλητικών πολιτιστικών και τουριστικών υποδομών. Σχέδια ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνονται και στο πρωτόκολλο συνεργασίας υπογεγραμμένο πρόσφατα ανάμεσα στην ελληνική και γερμανική τοπική διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ