Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δε συζητά καν για δικαιώματα των εργαζομένων

Ενδεικτική της πολιτικής που υπηρετεί η Περιφέρεια Αττικής ήταν η πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου και προσδιορίστηκε ως εξέχουσας σημασίας η επιλογή της αίθουσας στην οποία θα συνεδριάζει το Σώμα και αντίστοιχα μηδαμινής το γεγονός ότι σε προγράμματα της περιφέρειας σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή αρχή αρνήθηκε ετσιθελικά, διά του προέδρου του Σώματος, να συζητηθεί το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που γίνονται με τη σύμπραξη Περιφέρειας και ΜΚΟ. Το θέμα έθεσαν, εκτός ημερήσιας διάταξης, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ, θέτοντας σε ψηφοφορία τη συζήτησή του. Ο πρόεδρος επέμεινε ότι το Σώμα ψήφισε κατά της συζήτησης, παρά την καταμέτρηση των ψήφων που έδειχνε το αντίθετο... Αντιθέτως, ξεπέρασε τις δύο ώρες η διάρκεια της συζήτησης για την αίθουσα στην οποία θα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς η τωρινή θεωρείται ανεπαρκής.

Προφανώς για την Περιφέρεια είναι δευτερεύουσας σημασίας το αυτονόητο εργασιακό δικαίωμα στην πληρωμή και την ασφάλιση και έχει μεγαλύτερη αξία ο χώρος συνεδριάσεων του συμβουλίου, κάτι που «θα εξυπηρετήσει τους πολίτες», όπως κοινότοπα διατυμπανίστηκε. Θα πρέπει κανείς, βέβαια, να καταλογίσει συνέπεια στην περιφερειακή αρχή, αφού τα εν λόγω προγράμματα εκτελούνται με την υπογραφή της και δε θα μπορούσε να τα στηλιτεύσει, μην έχοντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που έθεσαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ προς την Πριφερειακή Διοίκηση, όπως: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τι μέτρα θα πάρει γι' αυτό; Στηρίζει τις ατομικές συμβάσεις που προβάλλουν οι ΜΚΟ που ζητούν από τους εργαζόμενους να πληρώνονται εάν και εφόσον λάβουν τη χρηματοδότηση του υπουργείου; Θα παρέμβει στον ΟΑΕΔ, για να τακτοποιηθεί άμεσα το ζήτημα της ασφάλισης και των ενσήμων που είναι σε εκκρεμότητα;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ