Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Βιομήχανος πριμοδοτεί ανοιχτά την παράταξη του ΝΑΡ

Σε απροκάλυπτη παρέμβαση, ανοιχτής στήριξης του συνδυασμού «Ταξική Ενότητα» που στηρίζει το ΝΑΡ προχωρά η εργοδοσία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας SPIDER στα Γιάννενα, μπροστά στις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα για ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Μετάλλου.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργατών, ο ίδιος ο εργοδότης - που είναι και πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου εκλεγμένος με την ΝΔ - πήρε την Τετάρτη σβάρνα τα παραγωγικά τμήματα του εργοστασίου προτρέποντας τους εργάτες να ενισχύσουν τον απερχόμενο με το ΝΑΡ πρόεδρο του Σωματείου Μετάλλου γιατί «διαφορετικά το ΠΑΜΕ θα πάρει το σωματείο»...

Για να διατηρηθεί μάλιστα ο σημερινός συσχετισμός δύναμης στο σωματείο - τον οποίο ολοφάνερα η εργοδοσία θεωρεί βολικό για την ίδια - ο βιομήχανος, που έχει απλήρωτους από 5 έως και 8 μήνες τους εργάτες, διαβεβαίωνε πως θα κάλυπτε μέχρι και τις συνδρομές τους για να μπορούν να ψηφίσουν! Σε αυτή την κατεύθυνση διόλου τυχαία γράφτηκαν στο σωματείο προϊστάμενοι και διευθυντές τμημάτων του εργοστασίου.

Η κυνική παρέμβαση της εργοδοσίας υπέρ του συνδυασμού που στηρίζει το ΝΑΡ περιλαμβάνει και πιέσεις σε υποψήφιους με το συνδυασμό του ΠΑΜΕ εργάτες για να αποχωρήσουν από το ταξικό ψηφοδέλτιο.

Η παρέμβαση αυτή χωρίς κανένα πρόσχημα από το βιομήχανο για πριμοδότηση του ΝΑΡ επιβεβαιώνει και με τον πλέον επίσημο τρόπο την πολιτική ταξικής συνεργασίας της απερχόμενης διοίκησης, τις πολύτιμες υπηρεσίες της στη μετατροπή του σωματείου σε εργοδοτικό εργαλείο.

Υπηρεσίες αναγνωρίσιμες από την εργοδοσία, χρήσιμες για να επιβάλει τις αντεργατικές της επιδιώξεις, που σπεύσει να τις διαφυλάξει. Γι' αυτό και η εργοδοσία της μεταλλουργικής αυτής βιομηχανίας - εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, με θυγατρικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό - παλεύει και μοχθεί για την ανοιχτή στήριξη του συνδυασμού του ΝΑΡ. Θέλει να συνεχίζεται ο εγκλωβισμός των εργατών, να αποκηρύσσεται η οργάνωση της πάλης και η ευθεία σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική μέσα στο χώρο δουλειάς, εκεί όπου ο εργάτης βιώνει την εκμετάλλευση, να παραιτείται από την καταβολή των δεδουλευμένων, να αναζητά την ελεημοσύνη της εργοδοσίας. Δείχνει παράλληλα ποιος είναι ο πραγματικός φόβος της εργοδοσίας. Τρέμει και φοβάται στο ενδεχόμενο να πάρουν στα χέρια τους το σωματείο οι ίδιοι εργάτες, να σηκώσουν κεφάλι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, διεκδικώντας αυτά που τους ανήκουν.

Γι' αυτό και θέλει να αποτρέψει την ενίσχυση του ΠΑΜΕ όπως προσπάθησε να κάνει με τους απλήρωτους εργάτες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της περιοχής (που ανήκει στον ίδιο εργοδότη) που τους εκβίαζε να διαγραφούν από το ΠΑΜΕ για να πληρωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ