Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ολοι στη μάχη!

«Τα τέσσερα 24ωρα που απομένουν μέχρι την έναρξη της 48ωρης γενικής απεργίας να "σηκώσουμε" στο πόδι κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γειτονιά. Να φτάσει παντού η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ! Να μη μείνει κλάδος και τόπος δουλειάς που δε θα σχεδιαστεί γενική συνέλευση, που δε θα γίνει κουβέντα για την ανάγκη, σήμερα, τώρα, ο λαός να οργανωθεί, να παλέψει, να μη λείψει από την απεργία (...) ώστε την Τρίτη και την Τετάρτη να "νεκρώσει" όλη η χώρα (...) Να γεμίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες όπου καθορίζονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας! (...) όλοι στην αντεπίθεση με τη δύναμη της οργανωμένης λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια, με τη δύναμη της ενίσχυσης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ. Κανείς να μην εγκαταλειφθεί στην απόγνωση που γεννά η αμείωτη και αδίστακτη επίθεση πλουτοκρατίας - κυβέρνησης - τρόικας με τα εκβιαστικά διλήμματα "μέτρα ή χάος".

Για γενικευμένη αντεπίθεση

Θα είναι μια μάχη που η επιτυχία της μπορεί να δώσει ώθηση στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, και γι' αυτό θα δεχτεί την επίθεση όσων δε θέλουν την επιτυχία της. Οσων φοβούνται ότι η απεργία αυτή μπορεί να στείλει μήνυμα ξεσηκωμού στο σύνολο της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας, μπορεί να γίνει αφετηρία γενικευμένης αντεπίθεσης των εργαζομένων και όλου του λαού (...) Να πάρουμε μέτρα ενάντια στην υπονομευτική δουλειά που συνιστά η παρέμβαση των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και άλλων που ανοιχτά ή συγκαλυμμένα επιδιώκουν οι αγώνες του λαού να μη στρέφονται ενάντια στους αντιπάλους του λαού (...) Να ξεδιαλύνουμε τις καταστροφικές για το λαό συγχύσεις που καλλιεργούν κυβέρνηση - τρόικα, με στόχο να στρατεύσουν το λαό πίσω από την πλουτοκρατία.

Να ματώσουμε για τις ανάγκες της τάξης μας και μόνο

Να δουλέψουμε με σχέδιο, ακούραστα, με επιμονή. Με την αισιοδοξία που μας δίνει η πείρα από τις πρόσφατες απεργιακές μάχες. Να δουλέψουμε παλικαρίσια. Μέρα και νύχτα. Εχοντας καθαρό πως η λύση για τους εργαζόμενους δε θα 'ρθει "από τα πάνω", δε θα 'ρθει με εναλλαγές στις κυβερνητικές καρέκλες, θα 'ρθει με ενότητα και συσπείρωση και πάλη ενάντια στα μονοπώλια. Εχοντας καθαρό πως δεν πρόκειται να "ματώσουμε" για κανέναν πλουτοκράτη. Είμαστε έτοιμοι, όμως, να "ματώσουμε", για τις ανάγκες των παιδιών μας και του λαού μας» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ