Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλη μια επιβεβαίωση

Γρηγοριάδης Κώστας

«Τι πιο εύκολο τώρα, με το ΠΑΣΟΚ νίλα, να σηκωθούν να φύγουν βουλευτές του, να ανεξαρτητοποιηθούν, να κάνουν μια καινούργια ομάδα και να πάνε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κουβέλη, με τον Καμμένο και με διάφορους, για να κάνουν μια κυβέρνηση. 'Η άλλοι να στηρίξουν, να δώσουν ψήφο στήριξης χωρίς να συμμετάσχουν. Αυτές οι αλλαγές και οι εξελίξεις, που θα συμβούν κατά τη γνώμη μας και μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, από τη μια μεριά δείχνουν ότι ξεφτίζουν αυτά τα κόμματα - ιδιαίτερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - πάνω σε αυτό το ξέφτισμα εμφανίζονται νέα κόμματα που πολύ γρήγορα θα ξεφτίσουν όσον αφορά τα συνθήματά τους, είναι ένα θετικό στοιχείο. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι οι μετακινήσεις του λαού. Οι πολιτικές, οι ιδεολογικές ή από ιδεολογήματα. Αν ο λαός παρακολουθεί τις μετακινήσεις των κομμάτων μόνο και πηγαίνει και άγεται και φέρεται από ένα παλιό ή νέο κόμμα, τότε οι διεργασίες που θα υπάρχουν μέσα στο λαό θα είναι εγκλωβισμένες μέσα στα τείχη».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, δυο μέρες πριν τις εκλογές της 6ης του Μάη. Την εκτίμηση αυτή το ΚΚΕ την επανέλαβε πολλές φορές στη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης προεκλογικής περιόδου. Και ήδη επιβεβαιώνεται απ' τις εξελίξεις που ακόμα δεν έχουν ξεδιπλωθεί στο σύνολό τους. Αναδεικνύεται σήμερα σε επιτακτική ανάγκη, ο λαός να δώσει μεγάλη προσοχή στα όσα έλεγε και λέει το ΚΚΕ, να μην περιορίσει τις μετακινήσεις του στα αδιέξοδα στενά των αστικών πολιτικών κομμάτων και όσων ορέγονται να διαχειριστούν την αστική εξουσία.

Η μετακίνησή του πρέπει να είναι οριστική και αμετάκλητη στην πλευρά που προστάζουν τα συμφέροντά του και αυτή δε βρίσκεται στους νυν και επίδοξους διαχειριστές του συστήματος, που του επιφυλάσσουν πικρή απογοήτευση και διάψευση των όποιων προσδοκιών του καλλιεργούν. Βρίσκεται με το ΚΚΕ, με τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα. Χρέος των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου να πάρουν τη θέση τους στην πάλη για να πάρουν τελικά το παρόν και το μέλλον τους στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ