Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Προκαλούν οι Αμερικάνοι «Ράμπο»

ΤΟΚΙΟ.-

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στη νήσο Οκινάουα της Ιαπωνίας το νέο κρούσμα βίας με πρωταγωνιστή έναν 24χρονο Αμερικανό σμηνίτη που υπηρετεί σε στρατιωτική βάση της περιοχής.

Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, ο 24χρονος Αμερικανός μπήκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα κατοικίας που βρισκόταν πάνω από μπαρ, έσπασε την τηλεόραση και έδειρε έναν 13χρονο έφηβο ένοικο του σπιτιού. Στη συνέχεια ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πηδώντας από παράθυρο στο διαμέρισμα τρίτου ορόφου, χτύπησε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του νησιού.

Η επίθεση σημειώνεται παρά την υποτιθέμενη απαγόρευση εξόδου από τις 23.00 ως τις 07.00 το πρωί των περίπου 52.000 Αμερικανών πεζοναυτών και σμηνιτών που υπηρετούν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Οκινάουα έπειτα από τον προ βδομάδων βιασμό νεαρής γυναίκας από δύο 23χρονους Αμερικανούς πεζοναύτες σε κατάσταση μέθης.

Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε επίσημη διαμαρτυρία στην αμερικανική πρεσβεία στο Τόκιο, ενώ ο Ιάπωνας υπουργός Αμυνας Σατόσι Μοριμότο χαρακτήρισε το νέο κρούσμα βίας «ασυγχώρητο».

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της Οκινάουα αγωνίζονται κατά των αμερικανικών βάσεων - θανάτου στο νησί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ