Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οχι στη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών

Την πολιτική συρρίκνωσης του δικτύου παιδικών σταθμών του Δήμου Αθήνας, που εφαρμόζει η εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγων - ΔΡΑΣΗΣ δημοτική αρχή, κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε συζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου υπογράμμισε το γεγονός ότι η δημοτική διοίκηση δεν έκανε τίποτα για κατασκευή και λειτουργία νέων παιδικών σταθμών στα ιδιόκτητα οικόπεδα του δήμου, αντίθετα, με κάθε ευκαιρία έκλεισε σταθμούς, σχεδιάζει να κλείσει κι άλλους παρά τις τεράστιες λαϊκές ανάγκες για φιλοξενία και προσχολική αγωγή (χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έδωσε το 2011 12 εκατ. ευρώ λιγότερα για τους σταθμούς από όσα η ίδια προϋπολόγιζε). Ο Ν. Σοφιανός πρόσθεσε ότι παρά τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής το καλοκαίρι ότι θα ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις γονέων (και με δεδομένη τη δυνατότητα φιλοξενίας στα κτίρια έως 5.500 παιδιών), εκατοντάδες παιδιά έμειναν τελικά εκτός (η ίδια η διοίκηση του δήμου ανεβάζει τα φιλοξενούμενα παιδιά σε περίπου 5.300). Στάθηκε ενάντια στα τροφεία που έχει επιβάλει η δημοτική αρχή επιβαρύνοντας τις λαϊκές οικογένειες με ένα πρόσθετο χαράτσι, και στις απολύσεις συμβασιούχων των σταθμών.

Σχετικά με τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, τη χρηματοδότηση των σχολείων από την κεντρική διοίκηση, την πληρωμή εργαζομένων τους, σημείωσε ότι σχολικοί τροχονόμοι, καθαρίστριες και άλλοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες. Κατηγόρησε συγκυβέρνηση και δημοτική αρχή ότι εφαρμόζοντας την πολιτική του «ευρωμονόδρομου» περικόπτουν - δεν αποδίδουν στα σχολεία τα χρήματα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, υπάρχουν ήδη πολλά σχολεία που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ, να προμηθευτούν καύσιμα για θέρμανση. Στηλίτευσε ως απαράδεκτες τις επιχειρούμενες από τη συγκυβέρνηση νέες συγχωνεύσεις σχολείων του Δήμου Αθήνας. Επί προηγούμενης κυβέρνησης (πάλι επί δημαρχίας Καμίνη) έγιναν 37. Πάνε για άλλες 5, δημιουργώντας σχολικά συγκροτήματα - τέρατα με έως και 500 μαθητές ανά σχολείο.

Σε μια σειρά άλλα ζητήματα ο Ν. Σοφιανός υποστήριξε το αίτημα περίπου 200 πρώην συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας να επαναπροσληφθούν στην εργασία τους έστω με δίμηνες συμβάσεις, ταυτόχρονα με την ανάγκη αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Τέλος, έθεσε το θέμα των εργαζομένων στα λεγόμενα κοινωνικά προγράμματα του δήμου, εργαζόμενοι που ήρθαν μέσω ΜΚΟ να κάνουν όλα κι όλα 135 μεροκάματα ανασφάλιστοι και παραμένουν απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ