Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πυροδοτούν τη ρατσιστική βία

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρουσίασε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση τμημάτων «αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας» στην ΕΛ.ΑΣ. Αυτό μόνο ως κοροϊδία και άλλοθι μπορεί να κατανοηθεί, αφού ο ίδιος κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός που κυνηγά μετανάστες, θα αντιμετωπίζει και τη ρατσιστική βία! Ταυτόχρονα οι εξαγγελίες αυτές για το νέο κατασταλτικό μηχανισμό γίνονται ενώ προηγούμενα:

  • Η συγκυβέρνηση με δηλώσεις περί «ανάγκης ανακατάληψης των πόλεών μας από τους λαθρομετανάστες» και άλλες παρόμοιες, έδωσε άλλοθι σε κάθε είδους φασιστοειδή να κυνηγούν και να ματώνουν βιοπαλαιστές.
  • Εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κανονισμούς και συνθήκες της ΕΕ (όπως Δουβλίνο 2, Σένγκεν) που παγιδεύουν στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες ενώ θέλουν να ταξιδέψουν αλλού. Τους εγκλωβίζει εδώ, παραδίδοντάς τους στα κάθε είδους κυκλώματα (δουλεμπόριο, παρεμπόριο, σωματεμπόριο κλπ).
  • Με Αστυνομία, Λιμενικό, συνοριοφύλακες εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε βάρος τους παντού. Τους συλλαμβάνει και τους κλείνει κατά χιλιάδες σε αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες.
  • Ακολουθεί απέλασή τους πίσω στις πατρίδες τους. Δηλαδή εκεί από όπου έφυγαν κυνηγημένοι εξαιτίας όσων έσπειρε ο ιμπεριαλισμός - ΕΕ και ΝΑΤΟ, «ειρηνευτικές» και «ανθρωπιστικές» αποστολές (όπου μετέχουν με συγκεκριμένο καταμερισμό και οι ελληνικές κυβερνήσεις), δηλαδή πόλεμο και απερίγραπτη φτώχεια.

Ακόμα και αυτές οι πρόνοιες του ΠΔ για τους μετανάστες που θα καταγγέλλουν περιστατικά ρατσιστικής βίας σε βάρος τους, μένουν (επίτηδες;) λειψές. Π.χ. το σχέδιο ΠΔ προβλέπει τηλέφωνο καταγγελιών. Μόνο που πολλοί μετανάστες θύματα επίθεσης, ζουν χωρίς άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Ετσι, εάν καταγγείλουν την επίθεση στη συνέχεια θα συλληφθούν και θα εγκλειστούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για να απελαθούν. Από την άλλη εάν η καταγγελία γίνει ανώνυμα αυτό δεν θα έχει κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρυσμα και θα πηγαίνει στο αρχείο. Οσον αφορά τη νομική προστασία του θύματος, στην περίπτωση που δεν έχει χαρτιά (όπως είπε ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός)... εκφεύγει της συγκεκριμένης νομοθετικής πρόβλεψης.

Το ζήτημα δεν περιορίζεται μόνο στο πώς η συγκυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό (κατά βάση με βία και καταστολή). Στην πραγματικότητα, πίσω από κάθε είδους βιτρίνα, πέρα από κάθε επιμέρους ζήτημα, όλα όσα προωθούν και κάνουν έχουν ευρύτερους στόχους. Κηρύσσουν «μηδενική ανοχή» όχι μόνο απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και απέναντι στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, σε ό,τι αντιπαλεύει την επίσημη ταξική βία που αναγόρευσαν σε νομιμότητα. Σε σύμπλευση με μεγαλοεπιχειρηματίες και συμβιβασμένες δημοτικές αρχές ετοιμάζουν νέα αντιδημοκρατικά μέτρα για να απαγορεύουν, να διαλύουν και με το «νόμο» εργατικές/λαϊκές διαδηλώσεις, να τρομοκρατούν εργαζόμενους και νέους που αγωνίζονται. Παραβιάζουν βάναυσα λαϊκές ελευθερίες με μαζικές τρομοκρατικές συλλήψεις που βαφτίζουν «προσαγωγές», με καταχρηστική πολύωρη κράτηση και στέρηση της επικοινωνίας «προσαχθέντων» με δικηγόρους τους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς συλληφθέντων από αστυνομικούς στη διάρκεια κράτησης. Προωθούν χαφιεδισμό, δοκιμάζουν πρακτικές για να τις χρησιμοποιήσουν κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Δεν θα καταφέρουν όμως να υποτάξουν το λαό, Ελληνες και μετανάστες εργάτες στον κοινό τους αγώνα. Ακριβώς η εμπειρία αυτού του αγώνα πείθει, κάθε μέρα περισσότερο, ότι ο οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του, να χαράξει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα. Εξω από την ΕΕ, δίχως χρέος, μονοπώλια και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με το λαό κυρίαρχο παντού.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ