Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΣΑΝΤΙ»
Φονικό πέρασμα σε Καραϊβική, συναγερμός στις ΗΠΑ

Τραγική είναι η κατάσταση σε όλη την Καραϊβική (εδώ Αϊτή) ενώ με πλημμύρες απειλούνται οι ΗΠΑ
Τραγική είναι η κατάσταση σε όλη την Καραϊβική (εδώ Αϊτή) ενώ με πλημμύρες απειλούνται οι ΗΠΑ
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-

Δεκάδες νεκρούς στην Καραϊβική άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Σάντι», που συνεχίζει την καταστροφική του πορεία και από χτες πλήττει τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στην Αϊτή επισήμως έχουν καταγραφεί 51 νεκροί, ενώ άγνωστος μέχρι στιγμής είναι ο αριθμός των αγνοουμένων καθώς οι βροχοπτώσεις σταμάτησαν και τα νερά υποχώρησαν, ωστόσο τώρα η απειλή της χολέρας είναι υπαρκτή. Ο κυκλώνας «Σάντι» έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι στην Κούβα από πτώσεις σκεπών και δέντρων, παρά τα μέτρα προστασίας που πάρθηκαν. Μεγάλες είναι οι υλικές ζημιές σε υποδομές στις επαρχίες Γκουαντάναμο, Ολγκίν και Σαντιάγο ντε Κούμπα. Νεκροί υπήρξαν, επίσης, χωρίς να διευκρινίζεται πόσοι, σε Τζαμάικα, Μπαχάμες, Πουέρτο Ρίκο, ενώ στη Δομινικανή Δημοκρατία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό σύστημα, με αποτέλεσμα πάνω από 140 κοινότητες να είναι ακόμη αποκομμένες.

Ο κυκλώνας χτυπά από χτες τις βορειοανατολικές πολιτείες και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να συγκρουστεί με ένα ψυχρό μέτωπο, γεγονός που θα τον καταστήσει ακόμα πιο ισχυρό, εκτιμώντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ισχυρή βροχόπτωση και ανέμους μεγάλης έντασης, ακόμα και για χιονόπτωση κατά μήκος της πυκνοκατοικημένης ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Η Νέα Υόρκη είναι από χτες το πρωί κυριολεκτικά έρημη πόλη καθώς έχει σημάνει συναγερμός. Επίσης έχει διακοπεί από το απόγευμα της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας) η λειτουργία του δικτύου των δημόσιων μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, για προληπτικούς λόγους. Και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες, Δευτέρα και Τρίτη. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ακύρωσε τις συνόδους στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχουν πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής, λόγω της άφιξης του κυκλώνα. Ακυρώνει, επίσης, τις συνεδριάσεις του το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ