Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ - ΤΕΙ
Κινητοποιήσεις και «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες»

MotionTeam

Με κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να μπλοκάρουν και σήμερα τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης (ΣΔ), οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). Στο ΠΑΜΑΚ, μετά την αναβολή τους την περασμένη εβδομάδα, οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα. Στο ΑΠΘ σήμερα έχει οριστεί η επαναληπτική ψηφοφορία για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στο ΣΔ. Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, μετά και τη δεύτερη αναβολή των εκλογών για τα εσωτερικά μέλη του ΣΔ, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία, την Πέμπτη 1η Νοέμβρη.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χτες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ηλεκτρονική ψηφοφορία ακυρώθηκε, καθώς οι ηλεκτρονικές κάλπες είχαν ανοίξει και δέχονταν ψήφους, αρκετές ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη.

Σε ΑΣΟΕΕ, Γεωπονική, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Αιγίου δεν έγιναν, χτες, οι επαναληπτικές εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης, μετά από κινητοποιήσεις. Στη Γεωπονική αποφασίστηκε από την πρυτανεία η ηλεκτρονική ψηφοφορία να γίνει τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, ενώ για αύριο έχει αποφασιστεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ΤΕΙ Αθήνας και την Παρασκευή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών χτες το πρωί συνεδρίασε και αποφάσισε ηλεκτρονικές εκλογές αύριο, αλλά το μεσημέρι συνήλθε ξανά και αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης, επικαλούμενο την πρόσθετη προετοιμασία των διοικητικών υπηρεσιών κ.ά. Με ηλεκτρονική ψηφοφορία έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα εκλογές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org